Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Ha egészséges, tápanyagdús és finom recepteket keresel, jó helyen jársz. Az általam összeállított ételek többsége állati eredetű összetevőktől és minden fő allergéntől mentes (glutén, tej, tojás, szója, általában a dió- és mogyoróféléktől is), ezen felül nem tartalmaznak kukoricát, finomított olajokat sem.

Legtöbb receptem hisztaminszegény vagy „hisztaminmentes”. A „hisztaminmentes” megjelölés nálam azt jelenti, hogy a hisztamintáblázat alapján a recept a kezdeti „nullás” diétába illeszthető, míg a hisztaminszegény receptek esetében az összetevők között már egy-két alacsony/közepes hisztamintartalmú alapanyag is szerepelhet. Fontos azonban, hogy teljesen hisztaminmentes étel nincsen, és a tolerálhatóság kapcsán rendkívül sok múlik az alapanyag minőségén, frissességén is, nem beszélve az egyéni toleranciáról, amit elsősorban az egyéni ételintoleranciák és allergiák befolyásolhatnak. Ezen kívül különböző egészségügyi problémák (fruktózérzékenység, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy diszfunkciók, ösztrogéndominancia…) esetén is különböző szempontokat érdemes mérlegelni az étrend összeállításakor, így kérlek a receptjeimet minden esetben igazítsd saját állapotodhoz! 

A hosszútávú cél azonban mindig egy minél színesebb, változatosabb étrend kialakítása, és bízom benne, hogy ebben Neked is a segítségedre lehetek!

Szűrő
Mentes Utakon Zsiros Bernadett

Üdvözöllek!
Zsiros Bernadett vagyok.

Örülök, hogy rátaláltál az oldalamra, szívből remélem, hogy számodra is hasznos tartalmakat találsz majd itt. Ezen a felületen egyedi receptekkel, hasznos tippekkel és folyamatosan bővülő tudásanyaggal találkozhatsz az ételérzékenységekről és intoleranciákról, kiemelten a hisztamin intoleranciáról.

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!