Barion Pixel

Céklasteak salátaágyon sült édesburgonyával

Mentes Utakon - Céklasteak salátaágyon sült édesburgonyával

Egyszerű de mégis különleges, tápanyagdús, könnyen elkészíthető növényi alapú fogás. A cékla egy igazi vitamin- és ásványi anyag bomba, amit érdemes minél rendszeresebben fogyasztani. Ez most talán egy szokatlan forma, de bízom benne, hogy meghozza az étvágyatok, és szívesen kóstoljátok majd ezzel a recepttel készítve is. Most egyszerűen sült édesburgonyával készítettem, de persze lehet tovább cifrázni. A magas rosttartalom miatt azonban így is igen laktató.

Mentes Utakon - Céklasteak salátaágyon sült édesburgonyával

Recept

Hozzávalók

Céklasteakhez

Sült édesburgonyához

Mentes Utakon - Céklasteak salátaágyon sült édesburgonyával

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben befűszerezzük és összeforgatjuk egy kevés olvasztott kókuszolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 35 perc alatt puhára sütjük. (Vagy airfryerben is süthető.)
  2. A céklát hámozzuk meg, és szeleteljük kb 1 cm vastag karikákra. Enyhén sós vízben 10 percig főzzük a céklaszeleteket, majd kicsit csöpögtessük le.
  3. Tapadásmentes serpenyőben kevés kókuszolajon kezdjük el pirítani a céklaszeleteket, közben fűszerezzük mindkét oldalát sóval, fehérborssal, kakukkfűvel és ízlés szerint kevés fűszerköménnyel, illetve 1-2 gerezd fokhagymát is nyomhatunk hozzá. Közepes lángon pirítsuk, egy kevés vizet öntsünk alá, hogy ne égjen le, ne süljön túl gyorsan. Ha szépen megpirult mindkét oldala és villával már könnyen átszúrható, elkészült a céklasteakünk.
  4. Tálaljuk az édesburgonyával friss salátaágyon, kevés olívaolajjal nyakonöntve, de egy kis citromlé is jól áll neki.

Összességében egyszerűen elkészül, a fűszerezéssel pedig kedvetekre variálhattok, nekem így jött be. Remélem, azért a tálalás láttán már csorog a nyálatok, és a legjobb, hogy még csak extrém összetevő sem kell hozzá, így teljesen pénztárcabarát is a recept. Bízom benne, hogy ízleni is fog Nektek!

 

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?