Barion Pixel

Zöldbabos gombapörkölt fekete rizzsel

Zöldségbabos gombapörkölt fekete rizzsel

Ideje volt már valami jó kis gluténmentes-vegán, hisztaminszegény ebéd receptnek… Szokásos módon igyekeztem egy különösebb konyhai tudást nem igénylő, gyorsan összedobható fogást összeállítani némi csavarral, hogy mégis különleges és egészséges legyen.

A zöldbab és a csiperkegomba fogyasztását „nullás” hisztamindiétában nem ajánlom, azonban pár hét után mindkettő jó eséllyel fogyasztható lehet! Azért ne egyszerre próbáljátok visszavezetni őket, mert nehezen emészthetők, viszont nagyon egészségesek, és ugyebár az a cél, hogy minél színesebben, tápanyagdúsabban táplálkozzunk!

Zöldségbabos gombapörkölt fekete rizzsel

Recept (4 adag)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst mossuk át alaposan és tegyük fel főni a sós vízben. A fekete rizs nagyon lassan puhul meg, így legyen az az első lépés. Fedő alatt alacsony fokozaton legalább 30-40 percig pároljuk, míg el nem fő a leve, ezután zárjuk le és lefedve tegyük félre.
  2. Közben kockázzuk fel a hagymát, aprítsuk fel a gombát (én most a szárát is beletettem, szép friss gombát pucolni sem szoktam).
  3. Kókuszzsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a paprikát, és kicsit pirítsuk le, majd öntsük fel kb 150 ml vízzel (később még adhatunk hozzá, ha kevésnek látjuk.)
  4. Hozzáadjuk a csapott teáskanálnyi sót és a fehérborsot, majd alacsony fokozaton rotyogtassuk addig, míg a gomba meg nem puhul.
  5. Ezután mehet bele a fagyasztott zöldbab, magasabb fokozaton kiolvasztjuk és pár percig pároljuk, majd felöntjük a kókuszkrémmel, és ezzel is forraljuk 2-3 percig, szükség esetén tovább fűszerezzük.
  6. Ezidő alatt a rizs is megfő, és már tálalhatjuk is a finom fogást! 🙂

Remélem, ezzel is sokatoknak adhattam új ötletet, és szeretni fogjátok a receptet!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?