Hoztam Nektek mára egy 30 perces, finom és tápláló vegán ebédötletet. Még előttünk áll pár forró nyári nap, így remélem, most különösen értékelitek majd, ha nem kell órákat a tűzhely mellett állni, na meg egyébként is mindig idő szűkében vagyunk, ezért én imádom az ilyen egyszerű de nagyszerű recepteket. 🙂
Azt természetesen nem ajánlom, hogy túl sok tésztát fogyasszunk, de egy jó alternatívát választva azért az egészséges életmódba is belefér időnként egy finom tésztaétel. Ami a tésztát illeti, gluténmentes változathoz elsősorban köles, hajdina vagy hüvelyes alapú tésztát ajánlok, vagy pedig bio teljeskiőrlésű tésztát (pl. Aldi), de akár cukkinitásztával is elkészíthetjük, ha spórolnánk a kalóriákkal. A brokkoli pedig irtó egészséges, érdemes rendszeresen fogyasztani, és ebben a formában még annak is simán bejöhet, aki amúgy nem egy brokkoli fan. A múltkor a barátnőimet leptem meg ezzel a menüvel, és nagy sikert aratott még annál is, aki utólag elárulta, hogy nem számított rá, hogy ilyen jó lesz. Szóval remélem, Nektek is ízleni fog majd!
A Hisztaminkalauz receptek kiadványban szintén található egy brokk…
Recept (4 adag)
Hozzávalók
- 450 g fagyasztott brokkoli
- 50 g kesudió*
- 8 ek extraszűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma / ízlés szerint fokhagyma granulátum
- 2 tk bazsalikom
- Kevés fehérbors
- Parajdi/tengeri só
- Szezámmag a tálaláshoz
- Gluténmentes / bio teljes kiőrlésű spagettitészta
*kesudió helyett más magvat is használhatsz, amit tolerálsz, vagy 3-4 ek lenmagot is tehetsz bele, de így lesz a legfincsibb.
Elkészítés
- A kesudiót forrázzuk le és tegyük félre a vízben állva.
- Forraljunk sós vizet a brokkolinak és a tésztának is, főzzük meg őket.
- Ha leszűrtük a tésztát, keverjük össze kevés olívaolajjal, hogy ne tapadjon össze.
- A brokkolit és a kesudiót szűrjük le, adjuk hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, bazsalikomot és fehérborsot, majd botmixerrel pürésítsük. Szükség esetén még sózzuk.
- Tálaljuk a brokkolikrémet a tésztával, kevés szezámmaggal megszórva.
Fogyasztható hidegen vagy melegen is, szerintem mindenhogyan nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! 🙂