Barion Pixel

Vegán tökfőzelék lencsefasírttal

Mentes Utakon - Vegán tökfőzelék lencsefasírttal

Újabb egyszerű, egészséges és tápláló mindenmentes fogás a rohanós hétköznapokra. A recepteknél tudom, hogy mindenkinek kritikus a költség- és időhatékonyság, ahogyan nekem is, ezért imádom az ilyen egyszerű de nagyszerű fogásokat. Persze általában kerül bele némi csavar, de ez most számomra legalábbis egy nagyon basic recept, aminek már igazán ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. Most lencsefasírttal fogyasztottam, de erre is hoztam pár hisztaminbiztosabb alternatívát is az érintetteknek! 🙂

Recept (4 adag)

Hozzávalók

Én most lencsefasírttal ettem, de fogyaszthatjátok a répafasírtommal, céklafasírtommal vagy a brokkolis-karfiolos fasírtommal is.

Mentes Utakon - Vegán tökfőzelék lencsefasírttal

Elkészítés

  1. A tököt kezdjük el kiolvasztani a tűzhelyen kevés kókuszolajon, alá öntsünk kb 50 ml vizet.
  2. Ha teljesen felengedett sózzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, esetleg kevés fehérborsot.
  3. A kókuszkrémet/kókuszjoghurtot keverjük ki kevés sóval és a tápiókakeményítővel, majd adjuk hozzá a tökhöz, és pár percig forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett.

Bízom benne, hogy Ti is szeretni fogjátok, és Nálatok is jól bevált gyors ebéd alternatíva lesz!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?