Újabb egyszerű, egészséges és tápláló mindenmentes fogás a rohanós hétköznapokra. A recepteknél tudom, hogy mindenkinek kritikus a költség- és időhatékonyság, ahogyan nekem is, ezért imádom az ilyen egyszerű de nagyszerű fogásokat. Persze általában kerül bele némi csavar, de ez most számomra legalábbis egy nagyon basic recept, aminek már igazán ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. Most lencsefasírttal fogyasztottam, de erre is hoztam pár hisztaminbiztosabb alternatívát is az érintetteknek! 🙂
Recept (4 adag)
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott gyalult tök
- 50 ml víz
- Só
- Friss kapor
- 150-200 ml növényi főzőkrém / joghurt
- 2 ek tápiókakeményítő
Én most lencsefasírttal ettem, de fogyaszthatjátok a répafasírtommal, céklafasírtommal vagy a brokkolis-karfiolos fasírtommal is.
Elkészítés
- A tököt kezdjük el kiolvasztani a tűzhelyen kevés kókuszolajon, alá öntsünk kb 50 ml vizet.
- Ha teljesen felengedett sózzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, esetleg kevés fehérborsot.
- A kókuszkrémet/kókuszjoghurtot keverjük ki kevés sóval és a tápiókakeményítővel, majd adjuk hozzá a tökhöz, és pár percig forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett.
Bízom benne, hogy Ti is szeretni fogjátok, és Nálatok is jól bevált gyors ebéd alternatíva lesz!
Szeretettel,
Detti
Hoppá!
Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!