Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

„Hortobágyi” vegán palacsinta

Mentes Utakon - Hortobágyi vegán palacsinta

December közeledtével elkezdem az ünnepi hangolódást. Lesznek újdonságok is, de most egy, a tavalyi Ünnepi receptes kiadványomból vett receptemet osztom meg. Ez egy igazi reform hortobágyi palacsinta, vegán változatban. Az ízélmény ígérem nem marad el! Kicsit körülményesebb az elkészítése a többi receptemhez képest, de megéri a fáradtságot! Kápráztasd el a vendégeket ezzel a guszta fogással az ünnepi asztalon! Ha szeretnéd, természetesen húsos verzióban is elkészítheted… 🙂

Recept (4 adag)

Hozzávalók

Palacsintához

Mentes Utakon - Hortobágyi vegán palacsinta

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát aprítsuk fel.
  2. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát tisztítsuk meg a csumájától és a magoktól, majd hosszában vágjuk 4 felé és keresztben csíkozzuk fel.
  3. A hagymát kezdjük el pirítani a kókuszolajon, majd amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a fokhagymát is.
  4. Adjuk hozzá a jackfruitot, fűszerezzük, és néhány percig pirítjuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a répát és a paprikát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Adunk hozzá még egy kis sót, és addig forraljuk alacsony lángon, míg megpuhulnak a zöldségek (kb. fél óra).
  6. Ha elkészült, szűrjük le a levét, majd a jackfruitot és a zöldségeket aprítógépben pürésítsük össze.
  7. A levéhez adjuk hozzá a tápiókakeményítővel (vagy liszttel) kikevert növényi joghurtot és alaposan keverjük el.
  8. A palacsintához robotgéppel mindent alaposan keverjünk össze, majd kicsit hagyjuk állni, amíg az útifűmaghéj megszívja magát.
  9. Kevés kókuszolajjal kikent palacsintasütőben merőkanálnyi adagokat süssünk aranybarnára. (Kicsit lassan sül át, jól barnítsuk be a szélét.)
  10. A kész palacsintákat töltsük meg kb. 2 evőkanálnyi pürével az egyik szélén, majd két szemközti oldalát felhajtva keresztben csavarjuk fel (nekem 8 kisebb darab lett), és sorakoztassuk őket egy kókuszolajjal kikent tepsibe/jénai tálba.
  11. Öntsük rá a szószt, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.
  12. Tálaljuk egy kevés növényi joghurttal.

A tölteléket ízlés szerint készítheted teljesen pürésre (én így szeretem jobban), vagy akár darabosra is. A tálaláshoz tolerancia szerint vegán tejfölhelyettesítőt is használhatsz. Ha kiadósabb palacsintákat szeretnél, a töltelék mennyiségét akár duplázhatod is. Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?