Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Mindenmentes lepénykenyér

Mentes Utakon - Mindenmentes Lepénykenyér

Most egy előételnek, főételnek vagy akár különleges vendégvárónak való receptet hoztam Nektek, ami nem más, mint egy lepénykenyér. A hagyományos recepteket bújva próbáltam olyan alternatívát összerakni, ami hozza az eredeti kenyér jelleget és puhaságot is, de közben mégis egészséges és lassú felszívódású, magas rosttartalmú legyen. Na, és persze finom!

Azt gondolom, jól sikerült, egyszerű recept, amit rengeteg variációban fel lehet használni. Fogyaszthatjátok zöldségraguval, pestoval, brokkolipestoval, tejfölhelyettesítővel, fokhagymásan, vagy akár indiai jelleg levesek, dahlok mellé is. Vagy ahogy kedvetek tartja! 😊

Mentes Utakon - Mindenmentes Lepénykenyér
Mentes Utakon - Mindenmentes Lepénykenyér

Recept

Hozzávalók (12 lepénykéhez)

Elkészítés

  1. Egyszerűen laposan dolgozz össze kézzel minden összetevőt, jól gyúrd össze, míg egybe nem áll.
  2. Oszd 12 körülbelül egyforma darabra a tésztát, formázz belőle golyókat, lapítsd szét, majd kézzel formázd vékony lepénnyé.
  3. Tapadásmentes serpenyőben, kevés kókuszolajon süsd ki mindkét oldalát, míg szépen megbarnul.
Mentes Utakon - Mindenmentes Lepénykenyér

Tálald tetszés szerinti feltéttel. Frissen a legjobb, de újra is lehet melegíteni, vagy akár le is fagyaszthatod. Remélem, Te is szeretni fogod!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?