Barion Pixel

Párolt spárga fűszeres pirított tofuval, hagymás rizzsel (gluténmentes, vegán)

Párolt spárga fűszeres pirított tofuval, hagymás rizzsel (gluténmentes, vegán)

Mentes Utakon - Párolt spárga fűszeres pirított tofuval, hagymás rizzsel (gluténmentes, vegán)

Az első tofus recept, amit fel merészkedek rakni ide, de ne aggódjatok, ha valaki nem fogyaszthatja, akkor vegán verzióban jackfruittal, vagy pirított csirkemellel is elkészíthető (csak kérlek legyen szabadtartású, GMO takarmánymentes). Így a recept könnyedén hisztaminszegénnyé varázsolható! Egyébként én Toffini tofut használok, ami haza termék, bio és GMO mentes. Sokan félnek a szójától, de mértékkel fogyasztva nagyon is egészséges élelmiszer! 😊

A spárga szezon pedig élvezzétek ki, amíg tart, mert tele van hasznos tápanyagokkal, és számtalan módon elkészíthető. Nálam is volt már vele leves, rizottó, érdemes körbenézni itt a blogon is recept ügyben.

Nem szaporítom a szót, mutatom az újabb egyszerű de nagyszerű receptet.

Recept

Hozzávalók: Hagymás barnarizshez

Hozzávalók: Spárgához

Hozzávalók: Fűszeres pirított tofuhoz:

*Kezdő hisztaminérzékenyként, szója allergia esetén szabadtartású, GMO-mentes takarmánnyal etetett csirkehússal, vagy vegán verzióért jackfruittal is helyettesítheted!

**Bevallom a képen most nem házi szósszal készítettem, hanem Chiliyard ázsiai-körtés-fermentált feketefokhagymás umami szósszal, ami egy enyhén csípős, keleties ízvilágú, isteni finom öntet. A fotózás napján épp siettem, és mivel ez részben hasonlít a házi szószra, most egyszerűsítettem – igen, velem is megesik. 😊

Mentes Utakon - Párolt spárga fűszeres pirított tofuval, hagymás rizzsel (gluténmentes, vegán)

Elkészítés

  1. A fehérhagymát felkockázzuk, és pici kókuszolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az átöblített bio barnarizst, és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadunk 1/3 tk parajdi sót, majd fedő alatt alacsony fokozaton, időnként megkevergetve addig főzzük, míg felszívja a vizet (kb 40 perc, ezért érdemes ezzel kezdeni).
  2. A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a száron lévő nagyobb „pikkelyektől” megtisztítjuk, Kevés kókuszolajon elkezdjük lepirítani, fűszerezzük, majd aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk, míg megpuhul.
  3. A tofuról egy ronggyal/papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd kézzel morzsoljuk nagyobb darabokra egy tálba, Kicsit sózzuk meg, majd forgassuk össze a tápiókakeményítővel (vagy más keményítővel). Kókuszolajon pirítsuk barnára, ropogósra.
  4. Keverjük ki a tofuhoz az öntetet is, majd a öntsük a lepirított tofuhoz, keverjük el, 1-2 perc után vegyük le a tűzhelyről.
  5. Közben lassan a rizs is kész, mehet a tálalás, jóétvágyat! 😊
  6.  

Bár kicsit sok lépésnek hangzik, összességében azonban mégis könnyedén, és viszonylag gyorsan elkészül ez a tápanyagdús fogás! Bízom benne, hogy Nektek is ízleni fog!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?