Egy igazán gyors és tápláló tésztasaláta a rohanós napokra. Már találkozhattatok nálam a Zabolafirma termékeivel, amiket továbbra is jó szívvel ajánlok, hiszen azon túl, hogy a fermentált élelmiszerek pro- és prebiotikus hatásukkal nagyban támogatják a bélegészséget, ők még hüvelyeseket is fermentálnak, amik így jobban emészthetők és könnyebben vezethetők be az étrendbe. A Zabolafirma Lactobacillus törzsekkel végzi a fermentációt, így hisztamin szempontból is biztonságosabb, mert elkerülve a „félreerjedést” túlnyomóan olyan baktériumtörzseket tartalmaz, melyek nem termelnek hisztamint.
A MENTESUTAKON10 KÓ DDAL PEDIG 10% KEDVEZMÉNNYEL RENDELHETTEK TŐLÜK!
Természetesen más zöldség variációkkal is próbálkozhattok, ahogyan mindig, most is ér szabadjára engedni a fantáziátokat! A hideg tésztasaláta további előnye, hogy a lehűtött tészta rezisztens keményítőtartalma magasabb lesz, így lassabb lesz a felszívódása és ez is segít táplálni a jótékony bélbaktériumokat. A sok rost révén pedig könnyed, de mégis laktató fogás. Bár sokáig nem állhat hűtés nélkül, de előnye, hogy nem kell melegíteni sem, ha olyan helyre visszük, ahol nincs rá lehetőség.
Recept
Hozzávalók
- Fermentált csicseriborsó-cukkini a Zabola Firmától*
- A fermentált cukkini-csicseriborsó saláta leve
- Gluténmentes / bio teljes kiőrlésű tészta**
- Natúr növényi joghurt
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- Olivabogyó
- Sárga paradicsom
- Salátakeverék
- Almaecet
- Só, fehérbors
- Friss petrezselyem, kapor vagy metélőhagyma
*van sima fermentát cukkinijük is, ha valaki nem tolerálja a csicseriborsót
**válassz egyéni toleranciád szerinti terméket
Elkészítés
- A sárga paradicsomot és az olívabogyót aprítsuk fel.
- A növényi joghurtot sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint törjünk bele fokhagymát, adjunk hozzá friss petrezselymet és kaprot vagy metélőhagymát, és keverjük el néhány evőkanállal a fermentáltunk levéből. Én 125 grammhoz használtam kb 3 evőkanállal.)
- Keverjük el az öntetet főtt tésztával és a fermentált csicseriborsós-cukkinivel, majd szórjuk meg a zöldségekkel, és tálaljuk friss salátával. A salátát meglocsolhatjuk egy kevés almaecettel is.
Ilyen egyszerű! Remélem, Ti is szeretni fogjátok!
Szeretettel,
Detti