Barion Pixel

Karfiol curry

Mentes Utakon - Karfiol Curry

De rég terveztem már elhozni ezt a „kamu-curry” receptet. Hisztamindiétában ugyanis az igazi curry fűszer nem ajánlott, de egy kis trükkel könnyen felidézhetjük az ízvilágot. Én már sikeresen nyűgöztem le ezzel nagyobb vendégsereget is, így bízom benne, hogy itt is sikere lesz. Színes, gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, lassan felszívódó szénhidrátforrás. És a hab a tortán, hogy teljesen hisztamindiéta kompatibilis is, és azon sem kell aggódni, hogy gyorsan termelődne benne hisztamin, ezért könnyedén szállítható is.  Nem is jártatom most tovább a számat, lássuk a receptet!

Recept (4 adag)

Hozzávalók

Mentes Utakon - Karfiol Curry

Elkészítés

  1. Mossuk át a barnarizst, majd tegyük fel főni és alacsony lángon rotyogtassuk addig, míg el nem fő a leve (kb 40 p), majd lefedve hagyjuk állni még 5-10 percet.
  2. Közben készítsük el a curryt: a hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel. A karfiolt rózsáira szedve alaposan mossuk át. A cukkinit és a répát kockázzuk fel.
  3. A hagymát pirítsuk üvegesre, a végén adjuk hozzá a fokhagymát is.
  4. Ezután először a répát adjuk hozzá, kissé lepirítjuk, majd mehet hozzá a karfiol is. Sózzuk, adunk hozzá egy kevés vizet, és fedő alatt elkezdjük párolni.
  5. Mikor már elkezdenek puhulni a zöldségek, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit is, újból sózzuk picit, és hozzáadjuk a fűszereket. Alaposan összekeverjük, szükség esetén pótoljuk alá a vizet, és fedő alatt tovább pároljuk.
  6. Ha nem érezzük elég sűrűnek a kókusztejet, adjunk hozzá egy 1 ek tápiókakeményítőt, alaposan keverjük össze, majd amikor a zöldség már majdnem kész, öntsük rá a keveréket, és még néhány percig rotyogtassuk. Közben kóstoljuk, szükséges-e még plusz fűszerezés.
  7. Tálaljuk a rizzsel, kevés petrezselyemmel megszórva.

Összesen kb. 1 óra alatt elkészül, nem bonyi, nem lehet elrontani. Haladó hisztamindiétában, vagy azoknak, akiknek nincs ezzel gondjuk, javaslom kipróbálni csicseriborsóval is (héját eltávolítva), iszonyat finom lesz vele. De ebben a hisztaminbarát verzióban is egy nagyon szuper, tápláló ebéd.

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?