Barion Pixel

Mindenmentes tortilla

Mentes Utakon mindenmentes tortilla

Ehetjük melegen, hidegen, félbehajtva, feltekerve, húsos vagy vegán módra, reggelire, ebédre, de akár vacsorára is…. na mi az? Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de szerintem itt volt már az ideje egy jó kis tortilla receptnek! Gelencsér Hajninál láttam egy szuper receptet, amit átdolgozva megalkottam a számomra tökéltes tortilla alapot. Remélem, Ti is szeretni fogjátok!

Most fehérhagymás-cukkinis-sárga paradicsomos fürjtojással, vegán sajttal töltöttem, mellé egy kis fermentált lilakáposztát ettem (Naturi), de egyszerűen egy jó nagy adag salátával is isteni. Maga a tortilla nagyon jól tölthető, hajtogatható. A receptből 4 nagy tortillalap lesz, nálam a maradék megy a fagyasztóba, így kiolvasztva bármikor frissen tudom enni, nem kell aggódnom, hogy megromlik. A recept pontosan ezekkel az összetevőkkel, ilyen arányban működik jól, de persze lehet kísérletezni.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  2. Alaposan összegyúrjuk míg szépen összeáll. Könnyen formázható tésztát kapunk,
  3. Osszuk 4 felé, majd formázzunk belőlük golyókat. Kézzel lapítsuk ki őket, majd enyhén lisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki szép vékonyra a tortillákat.
  4. Tapadásmentes serepnyőben/palacsintasütőben olaj nélkül süssük készre mindkét oldalát, míg enyhén megbarnul.
  5. Fogyasszuk azonnal tetszés szerinti töltelékkel, tároljuk lefedve (hogy ne száradjon ki), vagy fagyasszuk le későbbre.
Mentes Utakon mindenmentes tortilla

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?