Barion Pixel

Fahéjas-gyümölcsös sült kása

Mentes Utakon fahéjas-gyümölcsös sült kása

Ki mondta, hogy a reggeli kásák unalmasak? Vagy hogy allergénmentesen nem lehet finom és különleges reggelit készíteni? A kicsit ráérősebb reggelekre ajánlom a sült kását, még azoknak is, akik egyébként nincsenek oda a kásáért, mivel így teljesen más az állaga is.

A sült kása egy igazán laktató, egészséges és tápanyagdús reggeli tud lenni, ha jól készítjük el. Könnyen variálható más gyümölcsökkel, és az egyéni toleranciákhoz igazíthatók az összetevők is. Én most a “legallergénmentesebb” verziót írom meg Nektek! Ez a recept vegán, glutén- és hisztaminmentes és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Van viszont benne egészséges szénhidrát, a lenmag révén pedig omega-3 zsírsavak, rost, fehérje, antioxidánsok, csomó vitamin és ásványi anyag is. Érdemes kipróbálni, és még desszertnek is megállja a helyét! 🙂

Mentes Utakon fahéjas-gyümölcsös sült kása
Mentes Utakon fahéjas-gyümölcsös sült kása

Elkészítési idő: ~ 45 perc

Recept (4 adag)

Hozzávalók

*válasszunk adalékanyag és tartósítószer menteset, vagy helyettesítsük 2 közepes méretű leturmixolt almával

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra alsó-felső sütésen.
  2. Készítsük elő a lenmagtojást: keverjük össze a lenmagőrleményt a langyos vízzel, majd tegyük félre.
  3. Keverjük össze a száraz összetevőket: a pelyheket, sütőport, vaníliát, fahéjat és sót (+ opcionálisan a növényi fehérjét).
  4. Készítsük elő az almaszószt, és mérjük ki a nedves hozzávalókat, majd keverjük hozzá a száraz összetevők keverékéhez.
  5. Öntsük a keveréket egy vékonyan kókuszolajjal kikent kenyérformába (~30 x 11 cm).
  6. A tetejére jöhetnek a gyümölcsök, majd süssük készre 35 perc alatt.

Az almaszósz miatt es a sült kása szerintem egyáltalán nem száraz, de igény esetén lehet fogyasztani növényi tejjel, joghurttal, vagy tejszínnel, vagy aki fogyaszthatja, mogyoró vagy mandulavajjal is feldobhatja. Természetesen még friss gyümölcsökkel is meg lehet koronázni. Akár fagyasztott gyümölcsökkel is süthetjük, bár így a sütési idő növekedhet (pl. fagyasztott áfonyával isteni!).

Könnyen szállítható, és hűtőben 1-2 napig tárolható. Bár hosszabb idő elkészíteni, mint egy sima kását, azonban mivel a hosszabb részét a sütési idő teszi ki, így igazából nem mondanám, hogy sokat kell vele bajlódni. Remélem, Nektek is ízleni fog! 🙂

Mentes Utakon fahéjas-gyümölcsös sült kása

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?