Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Vaníliás zabgofri reggelire

Mentes Utakon reggeli zabgofri

Bizony, ilyen finomságokat is lehet enni reggelire, mint ez a zabgofri még ételérzékenyen is! Egészséges, tápláló, lassú felszívódású, allergén- és hisztaminmentes, és nem mellesleg nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. A feltétekkel könnyen variálható, gyümölcsökkel fogyasztva pedig a napindító vitamin-, ásványianyag és antioxidáns forrást is biztosítjuk. Remélem, már meg is győztelek, hogy kipróbáld! 🙂

Mentes Utakon reggeli zabgofri
Mentes Utakon reggeli zabgofri

Elkészítési idő ~ 15-20 perc

Recept (1 adaghoz)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverd el alaposan a száraz hozzávalókat.
  2. Add hozzá fokozatosan a tejet és a vizet, és keverd csomómentesre a tésztát.
  3. Amíg bemelegszik a gofrisütő, hagyjuk kicsit pihenni a keveréket.
  4. Szükség esetén kókuszolajjal vékonyan kikent felületen süssük készre a gofrit.
  5. Tálaljuk gyümölcsökkel, vegán joghurttal (hisztamindiétában csak haladóknak!), kókuszkrémmel, földimandula krémmel, vagy például mandulavajjal.

Tipp: a gorfisütő méretétől függően 1 nagy, vagy 2 kisebb gofrit is készíthetünk. Útifűmaghéj helyett aki teheti tojást is használhat, bár így én nem próbáltam, de valószínű működik. Vanília helyett (vagy mellett) fahéjat is használhatunk az ízesítséhez. 🙂

Mentes Utakon reggeli zabgofri
Mentes Utakon reggeli zabgofri

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?