Házi fagyi, vagy nevezhetjük nice cream-nek is, természetesen hisztaminbarát verzióban. Igazán finom és krémes, hűsítő finomság a forró nyári napokra. Na és nem mellesleg egészséges is. Bevallom nálam is lecsúszik néha a családnál egy bolti vegán fagyi, ha meglepnek vele, de alapvetően ha csak lehetséges magamnak készítem, hiszen pillanatok alatt megvan, nincs benne semmi felesleges adalék vagy cukor. És persze kedvemre ízesítem, variálom a kedvenc gyümölcseimmel.
Bár a nice cream-et eredetileg banánnal szokás készíteni, amit én már ugyan tudok enni, de ha már ez egy hisztamin fókuszú receptes blog, akkor gondoltam, kedveskedem a „hisztis” sorstársaimnak is. Ebben a vaníliás-mangós házi fagyiban minden összetevő belefér a hisztaminszegény diétába, ha 1-es besorolású élelmiszereket már tudsz fogyasztani!
Aki már sok receptemet ismeri az tudja, hogy a nasikba is szeretek valami superfoodot csempészni, hogy még tápanyagdúsabb, egészségesebb legyen. Most a kedvenc Living Foods Shake alapommal dolgoztam – amire nem mellesleg még mindig él 15%-os kuponom is! 😉
Na lássuk akkor a receptet!
Recept
Hozzávalók
- 1 érett mangó felkockázva, lefagyasztva
- 40 g (bio) növényi joghurt (kókusz/mandula pl Aldi Natur Aktiv)
- 20 g Living Foods Aktív Rizs Diéta vaníliás shake alap*
- 15 g bio kesuvaj/mandulavaj (pl. dm)
- 2 szem friss datolya
*RENDELJ 15% KEDVEZMÉNNYEL A DETTI15 KÓDDAL!
Elkészítés
- Erős aprítógéppel vagy botmixerrel dolgozzunk össze alaposan minden összetevőt – a fagyasztott mangótól jó hideg lesz, fagylaltszerű állaggal.
- Frissen fogyasszuk, visszafagyasztani nem ajánlom. Díszítésként tehetünk rá mentalevelet, vagy megszórhatjuk egy kis granolával, tört magvakkal.
Újabb ultragyors finomság, amit nem lehet elronatni! 😊 Remélem, Ti is szeretni fogjátok!
Szeretettel,
Detti