Barion Pixel

Édesburgonyás vegán blondie

Mentes Utakon édesburgonyás vegán blondie

Igazából nem tudom szavakba önteni, mennyire finom lett ez a vegán, mindenmentes fehércsokis brownie, azaz blondie. Tökéletes, lágy állag, különleges ízvilág… Ezt tényleg ki kell próbálnod! 😉

Azért nem kis munkám volt benne, hogy allergén- és hisztaminmentesen is ilyen jó legyen ez a recept, de megérte, és máris új nagy kedvenc lett a családban is. Mindenevő szájjal is ez a reakció: “na, ez tényleg nagyon jó!”. Meg kell említsem, bár ez is csak természtes és egészséges összetevőkből áll, azonban ez most nem egy diétás recept, ráadásul nagyon nehéz megállni 1-2 kockánál. Én figyelmeztettelek! 🙂 Nagyobb családban érdemes lehet egyből dupla adagot készíteni.

Bár ez a blondie magában is nagyon finom, nálam a tetjére most All In Natural Food málna jégkrémkerült. Figyelem, a málna nem hisztaminmentes (2-es értékű), azonban tapasztalatom szerint sokan ezt is jól tolerálják, haladó diétába beleférhet – nekem például kis mennyiségben semmilyen panaszt nem okoz. Az All In fagylaltok közül azonban a vaníliás és a mangós-maracujás változatot hisztaminérzékenyek is bátran fogyaszthatják! Ha biztosra akarsz menni, a fagyi helyett kipróbálhatod például dm-es vaníliás-agavés kókuszkrémmel vagy a földimandula krémemmel is!

Mentes Utakon édesburgonyás vegán blondie

Elkészítési idő ~ 1 óra

Recept

Hozzávalók

*más gluténmentes liszttel is készítheted, bár így az állaga valamennyiben eltérhet, de a végeredmény jó lesz! 🙂

Mentes Utakon édesburgonyás vegán blondie
Mentes Utakon édesburgonyás vegán blondie

Elkészítés

  1. Az édesburgonya végeit vágjuk le, hámozzuk meg, és nagyobb kockákra vágva kb. 10 perc alatt főzzük puhára.
  2. Áztassuk be a kimagozott datolyát langyos vízbe.
  3. Keverjük össze a száraz összetevőket egy tálban, a csokoládét aprítsuk fel.
  4. Pürésítsük le a a datolyát 50 ml lével és a főtt édesburgonyával egy aprítógépben.
  5. Keverjük el a pürét, kókuszolajat és almaecetet a száraz összetevőkkel.
  6. Az előre behűtött kókuszkrémet robotgéppel verjük habbá amennyire tudjuk. (Ettől jobb lesz az állaga a végén, de amúgy habosítás nélkül is szuper lesz!)
  7. Végül óvatosan forgassuk bele a habot.
  8. A tésztát oszlassuk el egy vékonyan kiolajozott kis méretű tepsiben / kenyérformában (~30 x 11 cm).
  9. Végül szórjuk a felkockázott fehércsokoládét a tetejére, és kicsit nyomkodjuk bele (de akár a tésztába is keverhetjük).
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt süssük készre a blondiet!
  11. Tálaljuk langyosan, hideg fagylalttal, valamilyen krémmel, vagy akár magában!
Mentes Utakon édesburgonyás vegán blondie

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?