Barion Pixel

Földimandula krémes vaníliás muffin

Mentes Utakon földi mandula krémes vaníliás muffin

Pont olyan finom, mint amennyire jól hangzik! Elég nagy kihívás okozott megalkotni a tökéletes muffin tésztát, de megérte a kísérletezés, hiszen az ételérzékenyeknek is kijár a finomság! Plusz csavar a receptben a földimandula krém, ugyanis a földimandulát (más nevén tigrismogyorót) a mogyoró-diófélékre érzékenyek is fogyaszthatják, mivel ezekhez gyakorlatilag nincsen köze, nem csonthéjas, és gumói nem fán, hanem a földben teremnek. Gluténmentes, könnyen emészthető, gazdag B-vitaminokban, biotinban, tartalmaz E-vitamint, és számos ásványi anyagot, különösen jó vas- magnézium- foszfor és kalciumforrás. Szerintem a földimandula krém és maga a muffin is nagyon finom és különleges, természetesen allergén- és hisztaminmentes, és még vegán is! Próbáljátok ki ezt az egészséges finomságot! 🙂

Mentes Utakon földi mandula krémes vaníliás muffin

Recept (6 muffinhoz)

Hozzávalók

Vaníliás muffin

Földimandula krém

Mentes Utakon földi mandula krémes vaníliás muffin
Mentes Utakon földi mandula krémes vaníliás muffin

Elkészítés

Vaníliás muffin

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. Mérjük ki a kókusztejet és adjuk hozzá az almaecetet, majd néhány percre tegyük félre.
  3. Alaposan keverjük össze a száraz összetevőket.
  4. Mérjük ki a többi folyékony összetevőt (kókuszkrém, olaj), majd az almaecetes tejjel együtt adjuk a lisztkeverékhez, és kézi mixerrel alaposan keverjük össze a tésztát, míg teljesen egységes állaga nem lesz. A tészta elég folyékony marad, de ez nem baj!
  5. Oszlassuk el a keveréket 6 db szilikon muffin formában (nem kell kiolajozni), és 35 perc alatt süssük aranybarnára.

Amíg sül a muffin, készítsük el a földimandula krémet!

Földimandula krém

  1. Mérjük ki a hozzávalókat, és öntsük őket egy aprítógépbe.
  2. Turmixoljuk krémesre a keveréket.

Igen, ennyi az egész, kész is a finom földimandulakrém! 🙂 Ez a krém felhasználható kása toppingnak, és más édességekhez is, például kifejezetten érdemes kipróbálni palacsintával!

A kész muffinokat szedjük ki a szilikon formából, és a tetejüket kenjük meg a krémmel. Tároljuk hűtve, lezárt dobozban, hogy puha maradjon a piskóta. Csak olyan receptet osztok meg, amit szívesen ajánlok NEM ételérzékenyeknek is, de azért most is kiemelném, hogy bárkinek érdemes kipróbálni! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?