Ez a gyömbéres keksz az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető nassolnivalóm, csupa egészséges összetevővel! A gyömbér természetes antihisztamin és gyulladáscsökkentő, emellett erősíti az immunrendszert, és segíti az emésztést is. A fahéj szintén rendkívül egészséges, és a legtöbb hisztaminérzékeny is jól tolerálja. A recept amellett, hogy allergén-, és hisztaminmentes, még vegán is! A kóstolóim körében eddig nagy sikere volt, próbáljátok ki Ti is!
Elkészítési idő ~45 perc
Recept (12 db)
Hozzávalók
- 100 g kölesliszt / gluténmentes zabliszt
- 85 g (barna) rizsliszt
- 15 g ötszörös erősségű steviás kókuszvirágcukor
- 1/2 tk sütőpor
- 1-2 tk chiamag
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk só
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
- 100 ml növényi tej (pl. kókusztej)
- ~2 tk reszelt gyömbér
- 80 g vegán fehércsokoládé
Fruktózérzékenység esetén steviás eritrittel, FODMAP diéta esetén juharsziruppal édesíts.
Elkészítés
-
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütésen.
- A fehércsokoládét aprítsuk kis kockákra, majd tegyük félre.
- Alaposan keverjük el a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, tejet és a gyömbért, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
- A legvégén adjuk hozzá a csokoládé felét, és ezzel is alaposan keverjük el.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy fagylaltszedő/kanál segítségével formázzunk a tésztából 12 db gombócot, és óvatosan lapítsuk le őket.
- A maradék fehércsokoládét oszlassuk el a tetején, és kicsit nyomkodjuk bele a tésztába.
- 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Kész is a finom és egészséges keksz! Ugye nem bonyolult?
Tároljuk jól zárható dobozban, és néhány napon belül fogyasszuk el.
Hoppá!
Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!