Barion Pixel

Gyömbéres keksz

Mentes Utakon gyömbéres keksz

Ez a gyömbéres keksz az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető nassolnivalóm, csupa egészséges összetevővel! A gyömbér természetes antihisztamin és gyulladáscsökkentő, emellett erősíti az immunrendszert, és segíti az emésztést is. A fahéj szintén rendkívül egészséges, és a legtöbb hisztaminérzékeny is jól tolerálja. A recept amellett, hogy allergén-, és hisztaminmentes, még vegán is! A kóstolóim körében eddig nagy sikere volt, próbáljátok ki Ti is! 🙂

Mentes Utakon gyömbéres keksz

Elkészítési idő ~45 perc

Recept (12 db)

Hozzávalók

Fruktózérzékenység esetén steviás eritrittel, FODMAP diéta esetén juharsziruppal édesíts.

Elkészítés

    1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütésen.
    2. A fehércsokoládét aprítsuk kis kockákra, majd tegyük félre.
    3. Alaposan keverjük el a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, tejet és a gyömbért, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
    4. A legvégén adjuk hozzá a csokoládé felét, és ezzel is alaposan keverjük el.
    5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy fagylaltszedő/kanál segítségével formázzunk a tésztából 12 db gombócot, és óvatosan lapítsuk le őket.
    6. A maradék fehércsokoládét oszlassuk el a tetején, és kicsit nyomkodjuk bele a tésztába.
    7. 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Kész is a finom és egészséges keksz! Ugye nem bonyolult? 🙂

Tároljuk jól zárható dobozban, és néhány napon belül fogyasszuk el.

Mentes Utakon gyömbéres keksz
Mentes Utakon gyömbéres keksz

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?