Barion Pixel

Sajtkrémes répamuffin „mindenmentesen”

Mentes Utakon mindenmentes répamuffin

Répatorta rajongók figyelem! Ígérem, ez a mentes répamuffin pont olyan finom, mint az “igazi”. Sokat kísérleteztem a tökéletes állag és ízvilág eléréséhez, és már sok kóstolóm is akadt, így örömmel mondhatom, hogy ezt a muffint bárkinek szívesen ajánlom. 🙂 Kiadós, de puha és krémes, hmm… Na és persze ezek mellett allergén- és hisztaminmentes, vegán és cukormentes is. Bizony, még mindenmentesen, csak természetes össztevőkből is lehet finom süteményt készíteni! Lássuk is, hogyan készül ez a csoda!

Recept

Hozzávalók

Mentes Utakon mindenmentes répamuffin
Mentes Utakon mindenmentes répamuffin

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. Először áztassuk be a datolyát, és készítsük elő a lentojást.
  3. Apró lyukú reszelenőn vagy aprítóval reszeljük le a répát.
  4. Keverjük össze alaposan a száraz összetevőket.
  5. Aprítógépben daráljuk össze a datolyát, míg pürés nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne darabok.
  6. Adjuk a száraz összetevőkhöz a datolyapürét, a lentojást és a reszelt répát, és kézzel alaposan gyúrjuk össze.
  7. Kanalazzuk 10 szilikon muffinformába a tésztát, és kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat.
  8. Amíg kihűl, készítsük elő a sajtkrémet a tetejére: az összetevőket kézi robotgéppel verjük habosra*. Aki jobban sajtos ízt akar, az kihagyhatja a kókuszkrémet.
  9. Ha kihűltek a muffinok, habformázóval vagy kanállal fedjük be a őket a sajtkrémmel. Tároljuk hűtőben!

*Ez a hab természetesen nem lesz olyan állagú, mint egy rendes tejszínhab, de elég jól összeáll és megmarad a tetején!

Mentes Utakon mindenmentes répamuffin

Nálam a répatorta mindig is nagy kedvenc volt, ezért nagy öröm számomra, hogy végre újra fogyaszthatom így, “mentesítve” mindentől, amit nem ehetek. Remélem, Ti is szeretni fogjátok ezt a receptet! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?