Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Tahinis cookie (gluténmentes, vegán, hisztaminszegény)

Mentes Utakon - Tahinis cookie (gluténentes, vegán, hisztaminszegény)

Most egy egyszerű receptet hoztam a rohanós mindennapokra. Finom, laktató, tápanyagdús harapnivaló. A tahini (szezámpaszta) a legtöbb esetben jól tolerálható hisztaminérzékenység esetén is, és nagyon sokféleképp felhasználható. Előnye a szezámmaghoz képest, hogy könnyebben emészthető és a benne lévő tápanyagok is könnyebben hasznosulnak. Jelentős a tiamin (B1), magnézium, foszfor, vas és kalciumtartalma, jó fehérjeforrás is, és bár a zsírtartalma magas, azonban egészséges zsírsavak találhatóak benne, amelyek védik a szív- és érrendszer egészségét. Azért persze ne vigyük túlzásba a fogyasztását. Én bolti tahinit szoktam venni, de házilag is elkészíthető.

Mentes Utakon - Tahinis cookie (gluténentes, vegán, hisztaminszegény)

Recept

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A len/chiamagot keverjük ki a vízzel és tegyük félre.
  2. A csokoládét kockázzuk fel.
  3. Keverjük el a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a tahinit, a chia/len „tojást” és a vizet, végül forgassuk bele az aprított fehércsokit is.
  4. Evőkanálnyi adagokban kanalazzuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire (12 db), és kicsit lapogassuk el a kupacokat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 per alatt süssük aranybarnára.

Látjátok, tényleg egyszerű elkészíteni, nem lehet elrontani! 😊 Remélem, Ti is szeretni fogjátok!

Szeretettel,

Detti

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?