Barion Pixel

Sárgabarackos vegán túrótorta

Mentes Utakon vegán túrótorta

Itt az ígért sárgabarackos vegán túrótorta recept! 🙂 Egyszerűen elkészíthető, még sütni sem kell, bár főzni “sajnos” igen, ugyanis a vegán túró kölesből készül, a tetejére a sárgabarack lekvárt pedig szintén össze kell rottyantani. De ezeken a forró napokon ennyi szerintem még belefér ezért az isteni sütiért, ami szokásosan csak természetes, egészséges és növényi alapú összetevőkből készül. Bátran kínáljátok a nem “mentesen” étkezőket is vele, már ha marad belőle… 🙂

A sütemény alapját igazából mindig variálom, most azt írtam meg, ahogy legutóbb készítettem, de bármilyen datolyás masszával működik. Én nagyon szeretem a köles és a kókusz összhagját, szerintem igazán különleges, kicsit diós ízre emlékeztető ízvilágot kölcsönöz neki. A tetejére szintén készíthető bármilyen gyümölcsből a lekvár, nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat! 🙂 Nálam most házi, szuper édes sárgabarackból készült, így plusz édesítőt sem kellett használjak, engedtem érvényesülni a saját édes gyümölcsös ízét.

Mentes Utakon vegán túrótorta

Recept (22 cm átmérőjű tortához)

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. A datolyát áztassuk be fél órára forró vízbe.
  2. Tegyük a datolyát a többi összetvővel egy aprítógépbe, öntsünk hozzá nagyon keveset (kb. 1 tk) az áztatóvízből, és daráljuk össze alaposan. Formázható állagot kell kapjunk.
  3. Nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe.

Túrókrém

  1. A kölest alaposan mossuk át meleg folyóvíz alatt, majd tegyük fel főni a vízzel, kókusztejjel, és adjuk hozzá az édesítőt, a csipet sót és a vaníliát is.
  2. Addig főzzük, míg el nem fő a leve, de ne is tapadjon le, kevergessük gyakran. Kissé szétfő a köles, de így lesz utána jó állaga.
  3. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet (vagy almaecetet), és botmixerrel turmixoljuk krémesre.
  4. Ha kihűlt, oszlassuk el a krémet a tortaalapon, majd tegyük vissza a hűtőbe. (Mivel ez sokáig hűl, érdemes lehet ezzel kezdeni az elkészítést.)

Sárgabarack lekvár

  1. A sárgabarackot mossuk meg és kockázzuk fel. (Meg sem kell hámozni.)
  2. Egy kis lábasban tegyük fel főni nagyon kevés vízzel és a chiamaggal (ez segít kicsit zseléssé tenni).
  3. Főzzük addig, míg teljsen összeesik, majd botmixerrel ezt is pürésítsük krémesre.
  4. Oszlassuk el a torta tetején, és 1-2 órát pihentessük a hűtőben felvágás előtt.

Remélem, Nektek is ízleni fog! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?