Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Sárgabarackos morzsapite

Mentes Utakon sárgabarackos morzsapite

Idén kicsit továbbfejlesztettem a tavalyi gyömbéres-fügés morzsapite receptemet, ezúttal viszont sárgabarackkal készítettem, mivel most ennek van igazán szezonja. A finom érett sárgabarack önmagában is olyan édes, hogy plusz édesítés nem is szükséges a töltelékhez. Én pedig nagyon szeretem, ha a természetes édes ízeket tudom hagyni érvényesülni. Hacsak nem vagy cukorbeteg, akkor pedig a gyümölcsöktől egy normális mennyiségben nem kell félni, hiszen magas a rosttartalmuk és tele vannak vitaminokkal, főként, ha szezonálisan választunk.

Ezt a pitét a kollégáimon teszteltem, és azt kell mondjam, nagyon jó fogadtatása volt, sőt, úgy követelték a receptet, hogy gyorsan előre is kellett vennem a sorban. 🙂 Remélem, Nektek is ízleni fog!

Mentes Utakon sárgabarackos morzsapite

Recept

Hozzávalók

Pite alap

*leturmixolt friss datolyával+pici vízzel, agave- vagy juharsziruppal, mézzel helyettesíthető

Pite töltelék

Mentes Utakon sárgabarackos morzsapite
Mentes Utakon sárgabarackos morzsapite

Elkészítés

  1. A tésztához keverjük el külön tálban a száraz és a nedves összetevőket, majd gyúrjuk össze, míg egységes masszát nem kapunk.
  2. A tészta legalább 3/4-ét nyomkodjuk egy kókuszolajjal vékonyan kikent piteforma aljába, és előmelegített sütőben 175 fokon süssük elő 5-7 percig.
  3. Közben kezdjük el előkészíteni a tölteléket. Ehhez 500 g sárgabarackot mossunk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd pici vízzel főzzük addig folyamatos kevergetés mellett, míg teljesen össze nem esik. A végén mehet bele a vanília és a chiamag, majd botmixerrel pürésítjük. Ha nem érzed elég édesnek, akkor kevés természetes édesítőt tehetsz bele – de szerintem tényleg felesleges.
  4. A maradék 200 g barackot vágjuk vékony szeletekre.
  5. A tölteléket oszlassuk el az elősütött pitealapon, erre sorakoztassuk fel a szeletelt barackot, majd a maradék 1/4 rész tésztát morzsoljuk rá a tetejére.
  6. Mehet vissza a sütőbe kb. 25-30 percre, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
  7. A tetejét akár egy kis ceyloni fahéjjal is meghinthetjük tálaláskor.

Belátom, a nagy melegben lehet, hogy nem a legjobb nekiállni ennek a süteménynek, de összességében nem nagy macera elkészíteni, és a sütővel sem kell sokáig fűteni a lakást. Viszont ígérem, hogy megéri, mert irtó fincsi, könnyed sütemény!

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?