Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Mindenmentes isler

Mentes Utakon mindenmentes isler

Omlós, finom, és egyszerű. Tökéletes allergén- és hisztaminmentes, vegán nassolnivaló, mellékíz nélkül. Jópár próbálkozásom benne volt, mire tökéletes lett ez a mindenmentes isler, de megérte, mert az eredmény valami isteni lett! Ezen felül pedig olyan egészséges összetevőkből készül, mint zab- és földimandula liszt, chiamag, sőt, a csokit leszámítva még cukormentes is. Ajánlom akár vendégvárónak, vagy pedig a rohanós hétköznapokra, ha csak szeretnénk valami finomságot bedobni a táskába. Érdemes kipróbálni, nem fogtok csalódni! 🙂

A lisztek ebben az arányban működnek jól, így azon nem érdemes változtatni. A házi chiadzsem helyett aki tolerálja, természetesen készítheti bolti lekvárral is, a chiatojás helyett pedig rendes tojást is használhattok.

Mentes Utakon mindenmentes isler
Mentes Utakon mindenmentes isler
Mentes Utakon mindenmentes isler
Mentes Utakon mindenmentes isler

Recept (~7-8 nagyobb islerhez)

Hozzávalók

Ha teljesen cukormentesre szeretnéd, használj cukormentes csokoládét vagy tiszta kakaóvaj, kókuszolaj és tetszőleges édesítő keverékét.

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütésen.
  2. Készítsük elő a chiatojást: keverjük össze a chiamagot a langyos vízzel, és tegyük félre.
  3. Mérjük ki és keverjük el alaposan a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet/tejet, a lágy kókuszolajat és a chiatojást, és gyúrjuk össze a tésztát.
  4. Enyhén lisztezett szilikon lapon lapítsuk ki, és nyújtsuk kb 4-5 mm vastagra, majd szaggassuk tetszőlegesen. Szépen lehet nyújtani, nem szakad. Én egy nagyobb szájú pohárral szaggattam, így most 7 nagy islerem lett (azaz 14 kört szaggattam).
  5. 20 perc alatt süssük készre (a széle elkezd barnulni, és jól megkeményedik), utána pár percig még hagyhatjuk a nyitott sütőben ha nem ég meg, majd tegyük hűvös helyre kihűlni.
  6. Amíg sül a linzer tészta, addig készítsük el a chiadzsemet: tegyük fel főni a gyümölcsöt a többi hozzávalóval, és főzzük addig, amíg teljesen össze nem esik, szét nem fő (kb. 10 perc), majd aprítógépben turmixoljuk le a jobb állagért.
  7. A kihűlt linzereket ragasszuk össze 1-1 púpos kiskanál dzsemmel.
  8. A vegán fehércsokit vízgőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal, és mártsuk bele a kekszek egyik felét, vagy egy kanállal oszlassuk el rajta.
  9. Kb. 1 órát pihentessük hűtőben, amíg megdermed a csokimáz, és a tészta kicsit megszívja magát.
Mentes Utakon mindenmentes isler

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?