Barion Pixel

Kardamomos-brazildiós soft&crunchy szelet

Mentes Utakon - Brazildiós crunchy szelet

Egyszerre lágy és ropogós, fűszeres és finoman édes, emellett tápláló és egészséges is… na mit szólnátok egy ilyen energiaszelethez? Én az ilyen nasikat szeretem már igazán. Lassú felszívódású szénhidrátforrás, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, de jó zsírforrás és fehérjeforrás is egyben. A brazil dió a legszuperebb természetes szelénforrás, és még hisztaminmentes is, így érdemes rendszeresen fogyasztani. Na azért nem mondom, hogy napi szinten, mert jó drága, de egyébként 2 szem belőle már fedezi a napi szelénszükségletet. Természetesen más maggal is kiválthatjátok, amit toleráltok.

A kardamom pedig egy szuper fűszer, amit korábban nem igen használtam, és eddig főleg azoknál láttam, akik a fahéjat nem tolerálják. Nekem szerencsére nincs ilyen gondom, bár fahéjból is a ceylonit használom, de úgy gondoltam, ideje kipróbálni a kardamom fűszert is. Jól döntés volt, mert nagyon különleges, finom ízt adott az energiaszeletemnek, és nem mellesleg ez is szuper egészséges. A kardamom jótékony hatású gázképződés és a puffadás ellen, serkenti az epetermelődést így a zsírok megemésztését is segíti, emellett a vese működését is támogatja és fokozza a vérkeringést is, de a székrekedésen, túlzott savképződésen és gyomorégésen is segíthet. Ejj na mennyi jóság, ezt aztán tényleg érdemes kipróbálni 🙂

A szeletem teteje kapott egy nagyon vékony házi fehércsokis bevonatot is, bár ez a képeken nem nagyon látszik, de az ízén annál inkább érződik. Viszont enélkül is nagyon finom, így ha nincs kakaóvaj pasztillád, akkor nyugodtan hagyd el ezt a lépést!

Mentes Utakon - Brazildiós crunchy szelet

Recept

Hozzávalók (~8 szelethez)

*Én a házi tejkészítséből maradt, nagyjából kiszárított kókuszreszeléket használtam.

Mentes Utakon - Brazildiós crunchy szelet

Elkészítés

  1. A datolyát aprítógépben pürésítsd le, majd minden összetevővel alaposan gyurmázd össze.
  2. Egyengesd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába (vagy müzli formát is használhatsz, ha van olyanod).
  3. A brazil diót aprítsd fel nagyobb darabokra késsel / aprítógéppel, majd oszlasd el az alap tetején, és jól nyomkodd bele.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) süsd 20 percig, majd még 5 percet 220 fokon, végül hagyd kicsit kihűlni.
  5. Ha készítesz rá bevonatot, akkor vízgőz felett olvassz össze hozzá minden összetevőt, majd oszlasd el a keveréket vékony rétegben az energiaszelet tetején. Tedd hűtőbe, míg megszilárdul, majd ezután vágd szeletekre.

A végeredmény egy lágy közepű, de ropogós szélű – innen a soft&crunchy megnevezés-, issteni finom energiaszelet lesz. Érdemes hűvös helyen tárolni.

Remélem, Ti is imádni fogjátok!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?