Barion Pixel

Ünnepi datolyás linzer

Mentes Utakon datolyás linzer

Ezért a mindenmentes linzerért az egész család oda lesz! Ha pedig elmarad a családi összejövetel, több finom falat jut Nektek! Minden receptemnél arra törekszem, hogy ne legyen semmilyen “mentes” mellékíze, és olyan finom legyen, hogy még a nem ételérzékenyek is szívesen fogyasszák, így Nektem sem kell azt érezni, hogy kimaradtok a jóból! 🙂 Ráadásul a recept két fő összetevője, a datolya és a chiamag szuper egészségesek is!

Ez a finomság bár nem fogókúrás, de csupa egészséges összetevőkből áll, allergén- és hisztaminmentes, mindemellett még vegán is! Szerintem könnyen elkészíthető, így bárkinek ajánlom, hogy bátran próbálkozzon meg vele!

Recept

Hozzávalók

Mentes Utakon datolyás linzer

Elkészítés

  1. Először áztasuk be a magozott datolyát annyi langyos vízbe, hogy ellepje.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szegfűszeget, a vanília őrleményt, és egy csipet sót.
  3. Olvasszuk meg a kókuszolajat, a gyömbért reszeljük le, mérjük ki a chiamagot, és készítsük egy aprítógépbe.
  4. Az áztatott datolyáról öntsük le a vizet, enyhén nyomjuk ki belőle a folyadékot, tegyük ezt is az aprítógépbe, és pépesítsük össze a keveréket.
  5. A datolyás masszát adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz, és gyúrjuk át jó alaposan.
  6. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 mm vastagra, és szaggassunk belőle tetszőleges formákat. Sütemény nyomdával még szebbé, ünnepiesebbé tehetjük a linzereket.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon 6-8 perc alatt süssük készre a linzereket. Nagyon hamar megsül, ha már illatozik, nagyon figyeljünk, hogy meg ne égjen!
  8. Amíg kihűlnek a linzerek, addig készítsük el hozzá a házi hisztaminszegény chiadzsemet: egy kis lábasban keverjünk el a fagyasztott áfonyát / piros gyümölcsöket a vízzel, édesítővel és a chiamaggal. 10-15 perc alatt főzzük szét a gyümölcsöt, majd aprítógépben pürésítsük le.
  9. Végül töltsük meg a linzereket, és tálaljuk a linzereket, akár porcukorral megszórva.
Mentes Utakon datolyás linzer
Mentes Utakon datolyás linzer

Nekem ebből 2 tepsinyi linzer sült ki, összesen kb 25 pár, de nem számoltam meg pontosan. A linzer jó puha lesz miután állt kicsit. Tároljuk légmentesen záródó dobozban. Töltelék nélkül hosszabban is eláll, de egyébként néhány napon belül érdemes elfogyasztani.

Ha csak egy receptemet sütitek meg Karácsony alatt, ez legyen az! Ígérem, Ti is odáig lesztek érte! 🙂 Jó készülődést!

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?