Barion Pixel

Földimandulás bejgli

Mentes Utakon bejgli

Az ünnepek előtti utolsó receptem nem is lehetne más, mint az eddig még kimaradt bejgli. Nagyon sokféle mindenmentes recept létezik már, de mi lesz a hisztaminérzékenyekkel, akik sem a mogyoróféléket, sem a mákot nem tolerálják? Szerencsére erre is hoztam megoldást Nektek, de az újdonságokat keresők is bátran próbálják ki ezt a különleges receptet! 🙂 A recept hisztaminmentes, vegán, és minden fő allergéntől (glutén, szója, tej, tojás…) mentes is egyben!

A bejgli alap tésztát Monától vettem, az eredeti receptet itt éritek el. Nekem elsőre tökéletesen sikerült, szerintem atombiztos, elronthatatlan. 🙂 A receptben kisebb módosításokat tettem csak, a nagy csavar a töltelékben van, hiszen dió ízű tölteléket szerettem volna dió nélkül, gluténmentesen. Ehhez egy hasonló alapot készítettem, mint a “diós” gubámhoz. Az eredmény szerintem isteni lett. Próbáljátok ki bátran, a tölteléket pedig nyugodtan viráljátok ízlésetek és egyéni toleranciátok szerint.

Mentes Utakon bejgli

Recept

Hozzávalók

*Fruktózérzékenység esetén steviával, eritrittel, FODMAP diéta esetén juharsziruppal édesíts.

Mentes Utakon bejgli
Mentes Utakon bejgli
Mentes Utakon bejgli
Mentes Utakon bejgli

Elkészítés

  1. Először keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a nedveseket, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük félre kb 10 percre, addig készítsük el a tölteléket.
  2. Az almán kívül a töltelék minden összetevőjét daráljuk kicsit össze egy aprítógépben, keverjük hozzá a reszelt almát, majd tegyük félre.
  3. Ha szépen összeállt a tészta, lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, és oszlassuk el rajta egyenletesen a tölteléket a széleineél kb 2 centi széles sávot üresen hagyva.
  4. Hosszában hajtsuk be a tészta széleit a képen látható módon, majd óvatosan tekerjük fel a bejglit.
  5. Kenjük le vékonyan olvasztott kókuszolajjal, és villával néhány helyen szúrjáljuk be.
  6. 180 fokos sütőben, sütőpapíron 35 perc alatt süssük készre. FONTOS: csak kihűlés után vágjuk fel!

Tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni finom! 🙂 Ezzel is bátran kínálhatjátok a család többi tagját is. Remélem, Ti is imádni fogjátok!

Az ünnepek alatt/között még sok izgi recepttel érkezem, remélem, velem tartotok! Boldog Karácsonyt Mindenkinek, és köszönöm, hogy követitek az oldalam! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?