Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Mézeskalács-répakása

Mentes Utakon mézeskalács répakása

Ha még Ti is szeretnétek a nyugodt, békés karácsonyi reggelek hangulatát idézni, akkor ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a különleges, mézeskalács-répakását. Szokásosan csak természetes, növényi eredetű összetevőkkel, allergén- és hisztaminmentesen készült. Nekem azt hiszem ez a kedvenc kásám, de inkább csak különleges alkalmakkor, vagy hétvégeken készítem, mivel egy sima kásánál kicsit időigényesebb az elkészítése; de egyébként így is gyorsan megvan, és megéri kicsit tovább bajlódni vele!

Mentes Utakon mézeskalács répakása

Recept

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát hámozzuk meg és reszeljük apróra, majd tegyük egy lábasba.
  2. Adjuk hozzá a többi összetevőt, majd alacsony lángon 5-8 perc alatt főzzük készre.
  3. Igazából ennyi 🙂 Tálaljuk például kendermaggal, kókuszchipssel, vagy ízlés és egyéni tolerancia, ízlés szerint bármivel, ami passzol hozzá!

Természetesen elkészíthető mézeskalács fűszer nélkül is, például csak fahéjjal és szegfűszeggel. Méz helyezz 1-2 szem friss datolyát is használhatunk édesítésnek, azzal is isteni! Natúr kókuszjoghurttal még krémesebbé és finomabbá varázsolhatjuk. Ünnepnapokon egy kocka vegén fehércsokit is rá szoktam csempészni… 🙂

Mentes Utakon mézeskalács répakása

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?