Barion Pixel

Mézeskalács granola

Mentes Utakon mézeskalács granola

Karácsonyi mézeskalács ízű granola házilag, pillanatok alatt, allergén- és hisztaminmentesen? Igen! Próbáljátok ki az ünnepek alatt ezt a különleges, egészséges, finom és ropogós finomságot az ünnepek alatt! 🙂 Fogyasszátok növényi joghurttal, tejjel, kása toppingnak, vagy akár sütemények díszítéséhez.

Mentes Utakon mézeskalács granola

Recept

Hozzávalók

A datolyát áztassuk be langyos vízbe. Amíg ázik, keverjük össze a többi hozzávalót, a csokoládét pedig kockázzuk fel. A datolyát minimális áztató lével pürésítsük aprítógépben, vagy villával nyomkodjuk szét. Keverjük a datolyát a száraz összetevőkhöz és alaposan dolgozzuk össze egy kanál segítségével. A csokoládét bele is lehet sütni, így szétolvad kicsit, vagy utólag is hozzáadhatjuk. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 20 perc alatt pirítsuk ropogósra a granolánkat. 5 percenként érdemes megkeverni, hogy egyenletesen süljön. Nagyon figyeljünk, a sütési idő sütőnként változhat. Akkor lesz jó, amikor éppen hogy nem kezd el megégni. Ha készen van, még nyitott ajtónál hagyhatjuk a meleg sütőben tovább száradni.

Az összetevőket természetesen lehet variálni, aki bírja a magvakat vagy aszalt gyümölcsöket, azt is adhat hozzá, hisztaminérzékenyek pedig tovább színesíthetik akár chia- vagy lenmaggal is a receptet. Aki hisztaminérzékeynként nem bírja a mézeskalács fűszert, használjon csak fahéjat és szegfűszeget, vagy amit biztosan tolerál. Datolya helyett 2 evőkanál mézzel, juhar-, agave-, vagy kókuszvirág sziruppal is kipróbálhatjátok.

Kihűlés után légmentesen záródó tárolóban néhány napig eláll, és finom ropogós marad. Ha többen vagytok, érdemes egyből dupla adagot készíteni. Jó ünnepi készülődést! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?