Barion Pixel

Fordított almás piskóta mindenmentesen

Mentes Utakon fordított almás piskóta mindenmentesen

Ha egy egyszerű de nagyszerű “mentes” finomságra vágysz, ezt érdemes kipróbálnod! Ez a recept tulajdonképpen a korábbi meggyes piskóta receptem továbbfejlesztett változata, és igen, sikerült még tovább fokoznom, hogy egy tojás-, glutén-, tej- és hisztaminmentes piskótának is lehet nagyon jó íze és állaga is. A tészta kicsit omlós, de kiadós és laktató, bármiféle mellékíz nélkül!

Az alma és a fahéj nem csak egészségesek, de tökéletes ízvilágot kölcsönöznek a süteménynek. Tojás helyett én lenmagtojást használok, aminek magas a fehérje és az omega-3 zsírsav tartalma is, szóval nagyon egészséges. A megfelelő állag elérését pedig tovább segíti a tápióka keményítő, a kókuszolaj és a kókuszkrém.

Az elkészítés a többi receptemhez hasonlóan igen egyszerű, kezdő konyhatündérek is bátran próbálják ki! 🙂

Mentes Utakon fordított almás piskóta mindenmentesel

Előkészület: 30 perc | Sütés: 50 perc

Recept

Hozzávalók

Mentes Utakon fordított almás piskóta mindenmentesel

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütésen.
  2. Készítsük elő a lentojást: keverjük össze a lenmagot a langyos vízzel, és tegyük félre.
  3. Alaposan keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a tejet, kókuszkrémet, almaecetet, a lentojást és az olvasztott kókuszolajat, és keverjük csomómentesre a tésztát.
  4. Sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit vagy kenyérformát (~30 x 11 cm).
  5. Az almát hámozzuk meg, félbevágva távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony szeletekre. Ezeket sorakoztassuk szorosan a tepsi aljára, vékonyan hitsük meg fahéjjal, majd jöhet rá egy újabb sor alma és újabb réteg fahéj.
  6. Az almás réteg tetején oszlassuk el a tésztát, és mehet is a sütőbe.
  7. Süssük addig, míg a teteje aranybarna nem lesz, ez kb. 50 perc.
  8. Miután kicsit kihűlt, fordítsuk ki a tepsiből a piskótát, és óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt.
  9. Felvágás előtt érdemes megvárni, míg teljesen kihűl, tálalás előtt pedig a tetejét megszórhatjuk még egy kevés fahéjjal.
Mentes Utakon fordított almás piskóta mindenmentesel

Ebből a receptből kb. 10 kocka sütemény lesz, szerintem tökéletes vendégváró! 🙂 Nálunk nagy kedvenc, remélem, nálatok is az lesz! Érdemes kipróbálni pérlául barackkal, vagy aki bírja, akár szilvával/körtével is! Próbáljátok ki, és írjátok meg, hogy ízlett!

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?