Egy igazán egyszerű, finom és egészséges vendégváró vagy útravaló finomság! Mostanában állandóan rohanok – ezért is láthattok tőlem kevés receptet -, így a sütéseim is mindig rohamtempóban történnek, sokszor nincs időm fotózni, vagy tökéletesteni a recepteket. Viszont ennek az előnye, hogy ha mégis megszületik valami, akkor az tényleg egy gyorsan, könnyen elkészíthető recept lesz! Na ilyet itt ez is! Szerintem sütéssel együtt kb. fél óra alatt dobtam össze, és felér egy bolti zabkeksszel, viszont semmi felesleges összetevő nincs benne! Mivel ilyen pikk-pakk elkészült, kivételesen tudtam pár fotót lőni Nektek, és gyorsan le is írom a receptet, hogy ne érezzétek úgy, elhanyagokkal Titeket, tudom, sokan várjátok tőlem az újabb recepteket amit ezúton is nagyon köszönök!! <3 Na lássuk is a receptet!
Recept (14 db)
Hozzávalók
- 100 g gluténmentes zabliszt
- 50 g gluténmentes zabpehely
- 50 g földimandula liszt
- 50 g olvasztott kókuszolaj
- 50 ml kókusztej
- 35 g méz vagy juhar/agaveszirup
- 1 csipet só
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra
- Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és azzal is dolgozzuk össze egy kanál segítségével.
- Evőkanálnyi adagokból formázzunk golyókat, és lapítsuk ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Kb. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára, míg a széle elkezd szépen megpirulni. (Érdemes figyelni, meg ne égjen!)
Ropogós kekszet kapunk. Szerintem szuper alaprecept, a többi már a fantáziátokra van bízva! Ha különlegesebbé tennétek, mehet bele vanília, fahéj, vegán fehércsoki, kókuszreszelék/chips, durvára tört magvag (amit tolerálsz)… De önmagában is szuper harapnivaló a rohanós hétköznapokra! Remélem, Nektek is ízleni fog!