Barion Pixel

Bélbarát tiramisu (gluténmentes, vegán, hisztaminszegény)

Mentes Utakon - Bélbarát tiramisu (gluénmentes, vegán, hisztaminszegény

Fehérjedús, egészséges és bélbarát, de fullos finomságra vágysz? Akkor ezt a tiramisut imádni fogod! Már régóta tervezgettem ezt a fejemben, de mostanra állt össze igazán – szerintem megérte rá várni, és bízom benne, hogy Ti is így érzitek majd.

A titkos összetevőm a Living Foods aktív rizs diéta vaníliás shake alapja, amivel hisztamindiéta esetén is lehet próbálkozni, mivel nincsenek benne kétes alapanyagok. A DETTI15 kóddal pedig ne feledjétek, hogy 15% kedvezménnyel rendelhettek tőlük! A fermentált, csíráztatott alapokkal pedig gyakorlatilag superfooddal van felturbózva a finomságunk!

Az elkészítés bár kissé körülményes, mivel nem meglepő módon nem bolti babapiskótát hanem házi piskótát használtam, de összességében azért nem bonyolult az elkészítése, és szerintem megér ennyi bajlódást. A piskótát amúgy bátran használhatjátok torta alapnak is, mert szerintem nagyon szuper alaprecept, én is biztos felhasználom még másik recepthez is.

Na nem csigázlak Benneteket, mutatom a receptet!

Mentes Utakon - Bélbarát tiramisu (gluénmentes, vegán, hisztaminszegény

Recept

Hozzávalók

*fruktózdiéta esetén ha nem tolerálsz ekkora mennyiséget sem párolva, akkor használj helyette pl. magvajat.

Krém

*helyettesíthető natúr rizsfehérjével + vanília őrleménnyel, de úgy az ízvilágon még valószínű csiszolni kell utólag

Összeállításhoz

Elkészítés

  1. A piskótához először keverjük el a száraz összetevőket, majd alaposan dolgozzuk össze kézi habverővel az almapürével és a növényi tejjel. Sütőpapírral bélelt tepsiben (én kenyérformát használtam) eloszlatjuk a keveréket (viszonylag folyós, de ijedjünk meg tőle). 175 fokon kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára, tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Hagyjuk kihűlni majd rudacskákra vágjuk.
  2. A krémhez alaposan keverjünk el minden összetevőt, majd tegyük be a hűtőbe.
  3. Készítsünk 1 adag bio koffeinmentes vagy gluténmentes cikóriakávét. A kihűlt piskótát mártsuk bele vagy ecsettel kenjük le egy kisebb jénai tálba sorakoztatva az alapot*.
  4. A krém egyik felét kanalazzuk a piskótarétegre, majd jön egy újabb kávés piskótaréteg, majd a krém másik fele, végül pedig hitsük meg cikóriakávé porral / karobporral, vagy amennyiben tolerálod akár holland kakóporral.
  5. 1-2 órát érdemes állni hagyni tálalás előtt. A krémét másnapra eléggé beszívja a piskóta, mivel ez nem egy kemény babapiskótával készül, de ígérem úgy is nagyon fincsi, csak kevésbé fotogén.

*Jénai tál helyett pohárdesszertként is elkészíthető kisebb adagokban, azesetben kb. 6 felé érdemes osztani. Tehát ha csak magadnak készítenél kisebb mennyiséget, akkor nyugodtan felezd le az adagot.

Mentes Utakon - Bélbarát tiramisu (gluénmentes, vegán, hisztaminszegény

Nagyon bízom benne, hogy Nálatok is sikert arat majd ez a finomság, és ha nem is teljes mértékben, de elég jól visszaadja majd a „tiramisuzás” élményét, miközben nem csak finomat esztek, de még az egészségeteket is támogatjátok a benne lévő sok hasznos tápanyaggal!

Szeretettel,

Detti

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?