Barion Pixel

Mindenmentes tejbegríz

Mentes Utakon mindenmentes tejbegríz

Mára egy nagyon egyszerű reggeli finomságot hoztam Nektek, méghozzá tejbegrízt, ami azt hiszem, sokunk egyik gyerekkori kedvence. De miért is ne készíthetnénk el egészséges, hisztamin- és allergénmentes változatban? Már számtalan verzióját láttam ennek az egyszerű receptnek, biztosan van olyan köztetek is, akinek nem mondok újat, de azért úgy gondoltam, itt az ideje megosztani Veletek, én hogyan készítem – hátha valakinek így is hasznos tippként szolgál. 🙂

Szerintem ez lesz a legkönnyebb recept a blogomon, irtó gyorsan elkészül, és nagyon finom, “mentes íz” nélkül. Na de hogyan lesz mindenmentes a tejbegríz? Nagyon egyszerű, a két fő összetevő a kókusztej és a barna rizsdara lett. De miért barna rizsdara? Mivel a barna rizs hántolatlan, így lényegesen több rostot és ásványi anyagot, vitamint (pl. B vitaminokat, melyek nagyon fontosan hisztamin intolerancia esetén) tartalmaz a hagyományos rizsnél, és felszívódása is lassabb, így egészségesebb és az emésztésnek is kedvezőbb. Persze sima rizsdarával is készíthetjük, de ha tehetjük, válasszuk a barnát.

Édesítésnek glicint használtam, amely egy természetes aminosav, ami nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze van, így édesítésére is alkalmas, sőt még hőálló is, így süteményekbe és forró italokba is használható. Édessége megegyezik a normál kristálycukoréval. A glicin tehát egy igazán természetes és egészséges eszköz az édesítésre, bátran próbáljuk ki! Viszont alapvetően nem édesítőszer, a túlzott fogyasztása sem javasolt! Glicin helyett használhatunk eritritet is.

Recept

Hozzávalók

Elkészítés

A rizsdarát keverjük el a kókusztejjel, és tegyük fel főni. 1-2 percet forraljuk össze, míg be nem sűrűsödik. Keverjük bele az édesítőt, szórjuk meg fahéjjal, és tálaljuk kedvenc gyümölcseinkkel. Ilyen egyszerű! 🙂

Remélem, tetszett a recept, és Te is kipróbálod!

Mentes Utakon mindenmentes tejbegríz

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?