Barion Pixel
Mentes Utakon mindenmentes lenmagos zsemle

Na végre ide is eljutottam, elhoztam Nektek a kedvenc alap zsemle receptemet, ami pillanatok alatt elkészül! Sajnos a bolti gluténmentes pékáruk többsége nagyon tápanyagszegény, gyors felszívódású és tele van adalékanyagokkal is. Bár alapvetően ebben a receptben is finomított szénhidrát van, de egy hagyományos termékhez képest mivel kölesliszt az alapja, így tápanyagdúsabb és lassabb felszívódású is, amit elősegít a magas rosttartalom és a hozzáadott lenmag is. Ennek ellenére azt javaslom, hogy napi 1 zsemlénél ebből se fogyasszatok többet.

A recept Bake-Free lisztkeverékkel készül, mely márkával már találkozhattatok a blogomon. Nekem személyesen ez a kedvenc márkám lisztkeverékek terén, mert nagyon megbízható a minősége, és az ára is elérhető, na és nem mellesleg hisztamin szempontból is teljesen biztonságos. (Pajzsmirigy problémák, autoimmun betegségek esetén azonban kerülendő a köles (túlzott) fogyasztása!)

Recept 6 zsemléhez

Hozzávalók

Mentes Utakon mindenmentes lenmagos zsemle

Elkészítés

  1. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a vizet, és alaposan gyúrjuk össze.
  2. Osszuk 6 felé, újból gyúrjuk át a gombócokat, majd kézzel formázzuk ki a zsemléket. Én a tetejüket szeretem bevágni császárzsemle jellegűre, de ez kihagyható.
  3. 15 percig pihentessük, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra alsó-felső sütésen.
  4. Sütés előtt vékonyan kenjük le kókuszolajjal a zsemlék tetejét.
  5. 45-50 perc alatt süssük készre.
  6. Kihűlés után lefagyasztható, kiolvasztás után szinte a frissen sült zsemle élményét adja.

Ugye nem bonyolult? Igazán nem sok vele az előkészület, és meg is van a heti zsemle adag, egészségesen, természetes összetevőkből! 🙂Pirítósként is isteni! Fogyaszd zöldségkrémekkel, salátával, házi felvágottal vagy májkrémmel.

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?