Barion Pixel

Meggyes-mákos zabkása

Mentes Utakon - Meggyes mákos zabkása

Aki követ Instagramon, az valószínű tudja, hogy a reggeli a kedvenc étkezésem, és hogy sosem unom meg a reggeli kásákat. Ennek a titka, hogy tényleg mindig máshogy készítem, így hiába eszem minden reggel kását, mégis változatosak az összetevői. Szeretem mindig más-más superfooddal feldobni. Az új kedvenc párosításom a meggyes-mákos zabkása lett, amikor nemrégiben kiderült a vashiányom.

De miért is szuper ez a kombináció? A fentiekből adódóan kiváló jól felszívódó vasforrás, de emellett sok vitaminhoz és ásványianyaghoz juthatunk belőle, és nem mellesleg még gyulladáscsökkentő hatású is. Tápláló fogás is, hiszen jó arányban jutunk hozzá szénhidráthoz, fehérjéhez és telítetlen zsírokhoz is. Igen igen, ilyen egy jó napindító, ami megadja az energiát, és nem leszünk éhesek 1 óra múlva!

A mák nem teljesen hisztaminmentes (1-es besorolású), de ha tolerálod, érdemes minél előbb visszavezetni az étrendbe. Normál esetben 1-2 hét diéta után már fogyasztható lehet a kezdeti szakaszban is. És ugyebár jön a Karácsony is, és szeretjük a mákot… 🙂

Mentes Utakon - Meggyes mákos zabkása

Recept

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz összetevőket keverjük össze, majd öntsük fel a forró vízzel úgy, hogy kicsit lepje el, majd hagyjuk állni pár percet.
  2. Ezután keverjük bele a meggyet, és így is hagyjuk kicsit állni, míg kiolvad. Így egyből le is hűti a kását, és azonnal fogyasztható.

Ennyike. Egyébként tűzhelyen egyben is elkészíthetitek, de én az egyszerűség kedvéért a forrázós megoldást szoktam választani. Tökéletes a rohanós reggelekre, és jól zárható üvegedényben könnyen szállítható is. Remélem, Nektek is ízleni fog!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?