Barion Pixel

Roppanós „csokis” granola

Mentes Utakon csokisgranola

Tudom, van már pár granola receptem, de az a „baj”, hogy egyre jobbakat csinálok, így mindig jövök valami kis újítással… De remélem, nem unjátok!

Az egyik extraság ebben a receptben a karob, amit kakaópor helyettesítésére szoktak használni. Hisztamin tartalma alacsonyabb, mint a kakaónak, azonban nullás HI ditában még nem ajánlom a fogyasztását! Viszont idővel meg lehet vele próbálkozni hisztaminérzékenyként is, sokan jól tolerálják, és csomó finomságot lehet vele készíteni! Például ezt a különleges „csokis” granolát. Tökéletes választás reggelire vagy tízóraira. Én kókuszjoghurttal szeretem a legjobban, de növényi tejjel/ivójoghurttal is szuper!

Recept

Hozzávalók

Mentes Utakon csokisgranola

Elkészítés

  1. A datolyát magozzuk ki és forrázzuk le, a sütőt melegítsük elő 160 fokra.
  2. Mérjünk ki minden összetevőt egy tálba a fehércsokin kívül, és alaposan keverjük össze.
  3. A datolyát szűrjük le (a levet tartsuk meg!), és egy villával nyomkodjuk pépesre, majd keverjük el a tálban a többi összetevővel.
  4. A datolya áztatólevéből öntsünk annyit a keverékhez, hogy éppen felszívja a fehérjeport és kicsit összeálljon (max kb. 50 ml, fokozatosan adagolva, ne áztassuk szét!)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben terítsük szét a keveréket, és mehet a sütőbe.
  6. Összesen 30 percig süssük, 10 percenként átkeverve. A sütőt lekapcsolva, ajtaját kinyitva még 5-10 percig hagyjuk a sütőben, hogy jól kiszáradjon, és roppanós legyen.
  7. Ha kihűlt, adjuk hozzá az apróra kockázott fehércsokit. Vagy ha akarod, langyosan is belekeverheted, akkor kicsit összeolvad.
  8. Tálaljuk bogyósgyümölcsökkel, növenyi joghurttal / tejjel / ivójoghurttal, esetleg egy kis magvajjal (pl. tahini) a tetején.

Nem bonyolult, és nagyon finom! Na meg ugye pontosan tudod, mi kerül bele, szükség esetén könnyedén személyreszabhatod az összetevőket, fűszerezést. Csak az a baj vele, hogy túl gyorsan fogy! A tanulság, hogy ha nem egyedül eszed, érdemes lehet dupla adagokat gyártani! 🙂

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?