
Ha még Ti is szeretnétek a nyugodt, békés karácsonyi reggelek hangulatát idézni, akkor ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt a különleges, mézeskalács-répakását. Szokásosan csak természetes, növényi eredetű összetevőkkel, allergén- és hisztaminmentesen készült. Nekem azt hiszem ez a kedvenc kásám, de inkább csak különleges alkalmakkor, vagy hétvégeken készítem, mivel egy sima kásánál kicsit időigényesebb az elkészítése; de egyébként így is gyorsan megvan, és megéri kicsit tovább bajlódni vele!

Recept
Hozzávalók
- 5 evőkanál gluténmentes zabpehely/kölespehely
- 1 db kisebb méretű répa
- 1 tk friss, reszelt gyömbér
- 1 tk méz (kihagyható)
- 1/2 tk mézeskalácsfűszer
- 1 tk útifűmaghéj (kihagyható)
- 1 csipet só
- 200 ml víz (vagy növényi tej)
Elkészítés
- A répát hámozzuk meg és reszeljük apróra, majd tegyük egy lábasba.
- Adjuk hozzá a többi összetevőt, majd alacsony lángon 5-8 perc alatt főzzük készre.
- Igazából ennyi
Tálaljuk például kendermaggal, kókuszchipssel, vagy ízlés és egyéni tolerancia, ízlés szerint bármivel, ami passzol hozzá!
Természetesen elkészíthető mézeskalács fűszer nélkül is, például csak fahéjjal és szegfűszeggel. Méz helyezz 1-2 szem friss datolyát is használhatunk édesítésnek, azzal is isteni! Natúr kókuszjoghurttal még krémesebbé és finomabbá varázsolhatjuk. Ünnepnapokon egy kocka vegén fehércsokit is rá szoktam csempészni…
