Barion Pixel

Házi magtej

Mentes Utakon - Házi magtej

Mivel a heti recept nagyon egyszerű volt, ezért gondoltam, hozom egy kis extra tartalmat is. Mivel mostanában központi kérdés lett a spórolás, ezért egy olyan receptet hoztam, amivel jó sok pénzt meg lehet takarítani. Ilyen ugyanis a házi növényi tejkészítés. Vagyis növényi ital, hivatalosan így korrekt a megnevezés… 🙂 Én magam is igyekszem spórolni, ezért minden receptemnél szempont az is, hogy költséghatékonyak legyenek, de a növényi italok talán olyanok, aminek az otthoni elkészítése a legtöbbeknek talán már komfortzónán kívül esik. Pedig tényleg nem egy nagy dolog! Mutatom is!

Mentes Utakon - Házi magtej

Recept

Hozzávalók

Elkészítés

Én a házi tejeket Tefal leveskészítőben gyártom, ez a növényi tejkészítők olcsóbb kivitele… 🙂 Mindent belerakok, elindítom a „smooth soup” programot, és 23 p alatt elkészül a „tej”.

Tejkészítő hiányában tűzhelyen is készíthetitek lábasban 20-30 perc főzéssel, majd kézi turmixolással.

A végén én kis kézi fém szűrővel szoktam leszűrni. Hűtőben 3-4 napig eláll.

Ízlés szerint ízesíthető pl. vaníliával, vagy édesíthető, de szerintem így tökéletes, és feleslegesen nem kell növelni a kalóriabevitelt sem. Fogyasszátok egészséggel!

Szeretettel,

Detti

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?