Barion Pixel

Gluténmentes-vegán overnight oats

Mentes Utakon - Gluténmentes vegán overnight oats

Miért is jó az overnight oat, azaz az egy éjszakán át hűtőben „áztatott” zabkása? Hát aki ki nem állhatja a kásákat (ami számomra érthetetlen, bocsi 😀 ) annak most nem leszek a kedvence, de azért némi új infoval talán Nektek is szolgálhatok!

Szóval röviden összegezve a frissen főtt vagy leforrázott kásákhoz képest az „overnight” verzió előnye azon felül, hogy könnyebben emészthető, hogy lassabb felszívódású is, mivel a zabban lévő keményítő egy része ezesetben is rezisztens keményítővé alakul a hűtés során. A rezisztens keményítő pedig tulajdonképpen rostként viselkedik, azaz nem szívódik fel, ezáltal nem emeli a vércukorszintet, még laktatóbb lesz, és közben pedig a jótékony bélbaktériumoknak is táptalajt biztosítunk vele.  Persze a receptemben lévő chiamag és útifűmaghéj is támogatják a lassabb felszívódást.

További előny lehet, ha már este előkészítjük a reggelinket, akkor a reggeli rohanást is meg lehet vele könnyíteni. Csak bekészítjük egy jól zárható üvegedénybe, és reggel elég rádobni a friss gyümölcsöt, esetleg egy marék magot, és indulhatunk is!

Mentes Utakon - Gluténmentes vegán overnight oats

Recept

Hozzávalók (1 adag)

Elkészítés

Minden összetevőt keverjünk össze egy üvegedényben, majd mehet a hűtőbe éjszakára.

Reggel tegyünk rá egyéni toleranciánk szerinti friss / fagyasztott gyümölcsöket, egy marék (hisztaminszegény) magot – nálam most mangó, fagyasztott áfonya, liofilizált tőzegáfonya, mandula és brazil dió került rá.

Mentes Utakon - Gluténmentes vegán overnight oats

Igen, tényleg ennyi, és meg is vagyunk! 🙂 Remélem, Ti is szeretni fogjátok, érdemes kipróbálni akkor is, ha máskor úgy érzitek, hamar megéheztek a kása után! A fűszerekkel pedig tudjátok, bátran engedjétek el a fantáziátokat: kardamom, gyömbér, kurkuma, vanília őrlemény – mind szuperek az ízvilág feldobására! Fogyasszátok egészséggel!

Szeretettel,

Detti

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?