Ezeket a töltött datolyatojásokat még húsvétkor készítettem csokitojás helyett, de annyira jó és egyszerű finomság, hogy szerintem bármikor elkészíthető, így mindenképp szerettem volna megosztani Veletek. Én általában kevésbé szeretem a tömény édességeket, de ezért még így is odáig voltam. Szuper vendégváró, vagy gyors harapnivaló a rohanós hétköznapokra. A recept hisztaminmentes, vegán, minden fő allergéntől mentes. Na és mindössze néhány összetevőből elkészíthető, egészséges finomság. Lássuk is, hogyan!
Recept
Hozzávalók
- 10 szem friss datolya
- Bevonat: 40 g vegán fehércsokoládé (pl. Veganz, iChoc) + 1 tk kókuszolaj
Elkészítés
- Késztítsük elő a tölteléket: keverjük el a krémalapot a kókusztejjel (plusz édesítő nem kell bele), és tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon.
- Egy késsel hosszában vágjuk fel a datolyákat, a magot óvatosan távolítsuk el és nyissuk szét őket, hogy könnyen meg tudjuk tölteni.
- Ha jó sűrű lett a kókuszkrém, akkor töltsük meg vele a datolyákat egy kiskanál segítségével, majd zárjuk össze a datolyákat. Nem baj, ha kicsit kipúposodik belőle a krém.
- A bevonathoz olvasszuk meg a fehércsokit a kókuszolajjal, majd óvatosan forgassuk bele a datolyákat és tegyük őket sütőpapírra.
- 30 percre tegyük fagyasztóba a datolyatojásokat, majd fogyaszthatjuk is! Tároljuk hűtőben.
Tölteléknek használhattok magkrémeket is, például a házi vaníliás kesuvajammal is isteni, de azzal hisztaminérzékenyek csak haladó diétában próbálkozzanak! Remélem, Nektek is tetszik az ötlet és kipróbáljátok majd!