
A hétre egy gyorsan elkészülős ebédötletet hoztam, ami nem más, mint egy sütőtökkrémes tészta. Amikor sztoriban megosztottam róla egy fotót, azt hiszem rekord érdeklődés volt rá, ezért úgy döntöttem, ingyenesen elérhetővé teszem ezt a receptet, és bízom benne, hogy Ti is szeretni fogjátok!
Sokszor hangsúlyozom, hogy kerüljük a finomított szénhidrátok fogyasztását, amibe persze a tészták is beletartoznak. Viszont egy jó alternatívát választva azért az egészséges életmódba is belefér időnként egy finom tésztaétel. Mi a jó alternatíva? Elsősorban köles, hajdina vagy hüvelyes alapú tésztákat ajánlok, vagy pedig ha nem áll fenn gluténérzékenység, akkor bio teljeskiőrlésű tésztát (pl. Aldi). Ha nagyon kell figyelned a kalória- vagy szénhidrátbevitelre, akár cukkinitésztával is fogyaszthatod. Most nem is szövegelek többet, mutatom a szuperegyszerű, mindenmentes, egészséges és laktató receptet!

Recept (2 adag)
Hozzávalók
- 200 g sült sütőtök
- Pár gerezd sült fokhagyma
- 1 ek tahini
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- Parajdi só, kevés fehérbors és kurkuma
- Opcionális: ½ tk miso paszta*
- Szezámmag a tálaláshoz
- Gluténmentes / bio teljes kiőrlésű tészta
*már többször említettem, prebiotikus hatású fermentált szójakészítmény, kizárólag gyógyult hisztaminosoknak 🙂

Elkészítés
- A sütőtököt és egy teljes fej fokhagymát (tetejét levágva), kevés kókuszolajjal meglocsolva 200 fokon kb 30 perc alatt süssünk puhára.
- Mérjük ki a sütőtököt, adjuk hozzá a többi összetevőt, és botmixerrel pürésítsük. Kóstoljuk meg, elég fűszeres e.
- Tálaljuk a sütőtökkrémet a tésztával, kevés szezámmaggal megszórva.
Na ugye, hogy egyszerű? Ha éppen van sült sütőtökünk, akkor pillanatok alatt el is készül, így remek opció a rohanós napokra. Egyébként pirítóshoz, vagy mártogatósnak is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá! 🙂