
Most egy egyszerű receptet hoztam a rohanós mindennapokra. Finom, laktató, tápanyagdús harapnivaló. A tahini (szezámpaszta) a legtöbb esetben jól tolerálható hisztaminérzékenység esetén is, és nagyon sokféleképp felhasználható. Előnye a szezámmaghoz képest, hogy könnyebben emészthető és a benne lévő tápanyagok is könnyebben hasznosulnak. Jelentős a tiamin (B1), magnézium, foszfor, vas és kalciumtartalma, jó fehérjeforrás is, és bár a zsírtartalma magas, azonban egészséges zsírsavak találhatóak benne, amelyek védik a szív- és érrendszer egészségét. Azért persze ne vigyük túlzásba a fogyasztását. Én bolti tahinit szoktam venni, de házilag is elkészíthető.

Recept
Hozzávalók
- 1 ek len/chiamag + 3 ek langyos víz
- 90 g gluténmentes zabpehely
- 40 g darált mandula / mandulaliszt
- ½ tk vaníliaőrlemény
- 1 csipet só
- 1 tk bio borkő sütőpor
- 15 g négyszeres erősségű steviás eritrit
- 100 g tahini
- 100 g víz (vagy növényi ital)
- 40 g vegán fehércsoki (pl. iChoc)
Elkészítés
- A len/chiamagot keverjük ki a vízzel és tegyük félre.
- A csokoládét kockázzuk fel.
- Keverjük el a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a tahinit, a chia/len „tojást” és a vizet, végül forgassuk bele az aprított fehércsokit is.
- Evőkanálnyi adagokban kanalazzuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire (12 db), és kicsit lapogassuk el a kupacokat.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 per alatt süssük aranybarnára.
Látjátok, tényleg egyszerű elkészíteni, nem lehet elrontani! 😊 Remélem, Ti is szeretni fogjátok!
Szeretettel,
Detti