Ez a gyömbéres keksz az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető nassolnivalóm, csupa egészséges összetevővel! A gyömbér természetes antihisztamin és gyulladáscsökkentő, emellett erősíti az immunrendszert, és segíti az emésztést is. A fahéj szintén rendkívül egészséges, és a legtöbb hisztaminérzékeny is jól tolerálja. A recept amellett, hogy allergén-, és hisztaminmentes, még vegán is! A kóstolóim körében eddig nagy sikere volt, próbáljátok ki Ti is! 
															Elkészítési idő ~45 perc
Recept (12 db)
Hozzávalók
- 100 g kölesliszt / gluténmentes zabliszt
 - 85 g (barna) rizsliszt
 - 15 g ötszörös erősségű steviás kókuszvirágcukor
 - 1/2 tk sütőpor
 - 1-2 tk chiamag
 - 1 tk fahéj
 - 1/4 tk só
 - 2 ek olvasztott kókuszolaj
 - 100 ml növényi tej (pl. kókusztej)
 - ~2 tk reszelt gyömbér
 - 80 g vegán fehércsokoládé
 
Fruktózérzékenység esetén steviás eritrittel, FODMAP diéta esetén juharsziruppal édesíts.
Elkészítés
- 
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütésen.
 - A fehércsokoládét aprítsuk kis kockákra, majd tegyük félre.
 - Alaposan keverjük el a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, tejet és a gyömbért, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
 - A legvégén adjuk hozzá a csokoládé felét, és ezzel is alaposan keverjük el.
 - Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy fagylaltszedő/kanál segítségével formázzunk a tésztából 12 db gombócot, és óvatosan lapítsuk le őket.
 - A maradék fehércsokoládét oszlassuk el a tetején, és kicsit nyomkodjuk bele a tésztába.
 - 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
 
 
Kész is a finom és egészséges keksz! Ugye nem bonyolult? 
Tároljuk jól zárható dobozban, és néhány napon belül fogyasszuk el.
															
															Hoppá!
Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
								[loginform]
						Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!
								
								
								




