Barion Pixel

Édesburgonyás sütőtökkrémleves

Mentes Utakon - Édesburgonyás sütőtök krémleves

Az ünnepek alatt készült nálunk ez az irtó fincsi, vegán, mindenmentes, hisztaminszegény édesburgonyás sütőtökkrémleves, ami annyira jól sikerült, hogy gondoltam megosztom Veletek is a receptjét. Persze van benne egy-két csavar egy hagyományos krémleveshez képest, de összességében könnyedén elkészíthető. Mivel nagy mennyiségben néha kicsit még rosszul bírja a pocim a sütőtököt, ezért készítettük vegyesen az édesburgonyával, de nagyon jól harmonizál az ízük. Most nem is szaporítom a szót, mert az ünnepek alatt én is szeretnék többet pihenni, szóval jöjjön is az a recept!

Recept

Hozzávalók

*750 g leveszöldséghez (vöröshagymát fehérhagymára cserélve) kb. 1,5 liter vizet, parajdi sót, fehérborsot, őrölt kurkumát adok. A zöldséget puhára főzöm, majd leszűröm, és az alaplevet fagyasztva tárolom felhasználásig. A leszűrt zöldségből készíthető pl. vadasszósz.

**egyéni tolerancia szerint, hisztamindiéta elején inkább hagyd ki, vagy használj kevesebbet

Mentes Utakon - Édesburgonyás sütőtök krémleves

Elkészítés

  1. A sütőtököt és az édesburgonyát megmossuk, nagy kockákra vágjuk, közben a tököt kimagozzuk.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt puhára sütjük (villával ellenőrizzük), majd ha nagyjából kihűlt eltávolítjuk a héját.
  3. Egy lábasban botmixerrel összeturmixoljuk a kókuszkrémmel, majd felöltjük az alaplével és elkezdjük összefőzni.
  4. Hozzáadjuk a szerecsendiót, szükség szerint tovább fűszerezzük (nálam elég ízt adott neki az alaplé, és néhány percig forraljuk.
  5. A tálaláshoz serpenyőben pirítsunk mandulaszeleteket vagy tökmagot.
  6.  

És ennyi! 😊 Bár kicsit időigényes, de összességében könnyedén elkészül, és elrontani sem lehet. Bízom benne, hogy Ti is szeretni fogjátok! Jó étvágyat hozzá! 😊

Hoppá!

Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!

Megosztás

Kövess, hogy mindig első kézből értesülj!

Ha követnéd mindennapjaim, figyeld az Insatgram, Facebook és Tiktok oldalam, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal értesülj legújabb receptjeimről!

Ezeket próbáltad már?