Barion Pixel

hello@mentesutakon.hu

Mentes Utakon Logo

Ha abba a helyzetbe kerültél, hogy hisztamin diétát kell tartanod, minden bizonnyal elég elkeseredett vagy kétségbeesett lehetsz (ha pedig nem, akkor szuper, maradjon is így!).

Sokunknak nehéz ebben a helyzetben megfelelő segítséget kapni, és az egyes hisztamin táblázatok is igen ellentmondásosak tudnak lenni, és ezt még tovább bonyolítja, hogy a hisztaminérzékenyek körében az egyéni tolerancia is jelentősen befolyásolja, hogy mit tud befogadni a szervezetünk. Nem is beszélve arról, hogy a hisztaminérzékenység gyakran párosul egyéb ételérzékenységekkel (én például allergiás vagyok a tejfehérjére, a gluténre, a tojásra, a szójára, az olajos magvakra, a burgonyára, és a halfélékre is, vagyis gyakorlatilag szinte semmilyen allergént nem fogyaszthatok – illetve fogyaszthattam, mivel azóta néhány magfélét és a lazacot is tolerálom!). Nekem igen sok időbe telt, mire össze tudtam egyeztetni ezt a sokféle információt, és sikerült tájékozódnom a leghitelesebb forrásokból, miközben azt is kitapasztaltam, hogy az én saját szervezetem mit tud tolerálni és milyen mértékben. Hosszú és nehéz út ez, de remélem, tudok segíteni Nektek ebben, és ne feledjétek, hogy a hisztamin diéta bár igen szigorú, és sok lemondással jár, azonban – jobb esetben -csak néhány hónapra szól! Mindig tartsa ez bennetek a lelket, higgyétek el, gyorsabban elrepül az idő, mint gondolnátok, és közben nagyon sokat tesztek a hosszútávú egészségetekért! 😊

Hogyan kezdjem?

Először is, hogy megkönnyítsd a dolgodat, mindenképp ajánlott étkezési naplót vezetni. Ezt megteheted papíron vagy akár egy mobilapplikációban is. (Én a Cara Care appot használtam egy ideig, bár ez angol nyelvű, de az ételeket magyarul is fel tudod jegyezni, és elég jó elemzéseket csinál.) Ez sokat fog segíteni abban, hogy felismerd, milyen ételek milyen reakciókat váltanak ki belőled. Ez azért nagyon fontos, mert ahogy korábban írtam, az egyéni tolerancia igen eltérő lehet egyénenként.

Mentes Utakon hisztamin intolerancia

Belépés

Regisztráció

A fiókod sikeresen létrejön és a hozzá tartozó jelszót elküldjük e-mailben.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.