
Bizony, ilyen finomságokat is lehet enni reggelire, mint ez a zabgofri még ételérzékenyen is! Egészséges, tápláló, lassú felszívódású, allergén- és hisztaminmentes, és nem mellesleg nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. A feltétekkel könnyen variálható, gyümölcsökkel fogyasztva pedig a napindító vitamin-, ásványianyag és antioxidáns forrást is biztosítjuk. Remélem, már meg is győztelek, hogy kipróbáld!


Elkészítési idő ~ 15-20 perc
Recept (1 adaghoz)
Hozzávalók
- 100 ml gluténmentes zabliszt (vagy kölesliszt)
- 100 ml kókusztej (vagy más növényi tej)
- 100 ml víz
- 1 csapott ek útifűmaghéj őrlemény
- 1 ek rizscsírafehérje (opcionális)
- 1/4 tk vanília őrlemény
- 1 csipet bio foszfátmentes borkő sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csipet édesítő (opcionális)
Elkészítés
- Keverd el alaposan a száraz hozzávalókat.
- Add hozzá fokozatosan a tejet és a vizet, és keverd csomómentesre a tésztát.
- Amíg bemelegszik a gofrisütő, hagyjuk kicsit pihenni a keveréket.
- Szükség esetén kókuszolajjal vékonyan kikent felületen süssük készre a gofrit.
- Tálaljuk gyümölcsökkel, vegán joghurttal (hisztamindiétában csak haladóknak!), kókuszkrémmel, földimandula krémmel, vagy például mandulavajjal.
Tipp: a gorfisütő méretétől függően 1 nagy, vagy 2 kisebb gofrit is készíthetünk. Útifűmaghéj helyett aki teheti tojást is használhat, bár így én nem próbáltam, de valószínű működik. Vanília helyett (vagy mellett) fahéjat is használhatunk az ízesítséhez.


Hoppá!
Ez a tartalom csak előfizetéssel elérhető. Amennyiben rendelkezel előfizetéses fiókkal, kérlek jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.
[loginform]
Még nincs fiókod, de szeretnéd látni a fizetős tartalmakat? ITT TUDSZ ELŐFIZETNI!